Ştiri

Sursa imaginii: basilica.ro

Ştiri / Internaţional

25 Dec. 2018 / 14:30

Creştini din întreaga lume au întâmpinat sărbătoarea Naşterea lui Iisus la Bethleem

Creştinii ortodocşi din întreaga lume sărbătoresc astăzi Crăciunul pe stil nou. În locul Naşterii Domnului, la Bethleem, la miezul nopţii, în Biserica Nativităţii a avut loc o slujbă religioasă. În ajun de Crăciun şi Papa Francisc a oficiat la Vatican o slujbă specială la care a participat şi preşedintele Donald Trump şi soţia sa, relatează Moldova 1.

La ceremonia tradiţională de la Bethleem, care s-a ţinut la miezul nopţii, nu au lipsit preşedintele şi premierul palestinian.

Zilele acestea pelerini din lumea întreagă merg la locul sfânt. Autorităţile au transmis că, în total, 10.000 de turişti sunt cazaţi în oraş în această perioadă.

La tradiţionala slujbă din Ajun de Crăciun, Suveranul Pontif le-a transmis oamenilor să uite de latura materiala şi comercială a Crăciunului şi să se concentreze pe mesajul spiritual.

„Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni, unii se duc la banchete, în timp ce mulţi alţii nu au pâine pentru a trăi”, a spus Papa Francisc.  

Aproape 10.000 de credincioşi de pretutindeni au participat la ceremonia desfăşurată la Bazilica Sfântul Petru, iar peste 2000 de forţe de ordine au fost mobilizate pentru a-i proteja pe localnici şi turişti.

Crăciunul nu înseamnă numai slujbe şi mese pline de bucate. Pentru australieni, cel mai bun mod de a-şi petrece Crăciunul este la plajă. Asta nu înseamnă că spiritul sărbătorilor nu s-a făcut simţit. Oamenii au purtat căciuli de moşi şi s-au avântat printre valuri practicând surfing. În ultimii ani, plajele australiene au devenit din ce în ce mai populare printre turiştii din toată lumea care vor să îşi petreacă sărbătorile într-un mod inedit.

 

Comentarii