08:43:14 25.04.2024
Stiri

EXPERIMENT japonez // Copaci plantați în cercuri pentru a vedea dacă formele geometrice au vreo influență asupra pădurilor

Știri 25.12.2018 15:03 Vizualizări2388 Autor: Ziarul National
EXPERIMENT japonez // Copaci plantați în cercuri pentru a vedea dacă formele geometrice au vreo influență asupra pădurilor Sursa: cunoastelumea.ro


Cercurile apărute peste noapte în culturile agricole sunt considerate de mulți oameni ca fiind operele unor vizitatori din alte lumi care doresc să intre în contact cu noi sau pur și simplu doresc să ne trimită anumite mesaje. Dacă aceste forme geometrice făcute în lanurile de cereale sunt realizate de mâna omului sau nu, nu putem să spunem cu certitudine; cert este că în Japonia există creații similare, dar nu pe terenurile agricole ale sătenilor, ci în păduri, realizate cu ajutorul cedrilor în zeci de ani.

Un astfel de loc a fost creat în 1973, când oamenii de știință niponi au demarat un proiect intitulat „forestry experimental”, cu scopul de a învăța despre influența pe care ar putea să o aibă o formă geometrică asupra unei păduri. Au plantat cercuri de cedri în apropierea orașului Nichinan din prefectura Miyazaki, cercuri interioare mai mici, care se extind incremental în raze mai mari pentru a crea 10 inele perfecte.

După cum puteți vedea în imaginile de mai jos, experimentul pare să prezinte rezultate concrete. Forma concavă sugerează că cercurile exterioare, cu cea mai mică densitate, au o creștere mai mare, dimensiunea copacului fiind constant mai mică pe măsură ce crește densitatea. Mai mult, cei din exterior au un acces mai mare la resurse cum ar fi apa și lumina Soarelui, deci le este mult mai ușor să crească din ce în ce mai puternici, în timp ce cei din interior se „luptă” între ei pentru supraviețuire.

Potrivit unui document al Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia, diferența de înălțime dintre cei mai mici copaci din centru și cei mai înalți copaci de pe inelul exterior este de peste cinci metri. Arborii urmează să fie tăiați în curând, experimentul urmând să se apropie de final. Totuși, grupurile de cercuri solide vor fi păstrate și transformate într-o atracție turistică.

Sursa: cunoastelumea.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md