03:16:06 25.04.2024
Stiri

UTIL // Cum REPARI icrele tăiate

Știri 25.12.2018 16:02 Vizualizări11653 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum REPARI icrele tăiate Sursa: realitatea.net


Multe gospodine evită să prepare salată de icre în casă de teamă că aceasta s-ar putea tăia. Într-adevăr, icrele sunt mai pretențioase şi mai greu de făcut, dar nu poți compara gustul celor făcute în casă cu cele din comerț. Chiar dacă se întâmplă uneori să se taie icrele, nu dispera şi nici nu arunca compoziția tăiată la gunoi, pentru că se poate repara.

În bucătărie, există o soluție pentru orice, chiar şi pentru icrele tăiate! Află cum!

Înainte de orice, icrele trebuie ținute la temperatura camerei cam 20 -30 minute pentru a reduce diferența de temperatură dintre ulei şi icre! Dacă icrele sunt prea apoase, trebuie puse într-un tifon sau strecurătoare pentru a se elimina surplusul de apă. Apoi, trebuie să ştii că icrele se bat mai uşor cu mixerul şi este şi mai puțin obositor.

La început, primele 2-3 minute, icrele se bat doar cu zeamă de lămâie şi abia apoi se adaugă uleiul. Dar dacă se întâmplă că acestea să se taie, uite cum le poți repara:

O metodă este să o luați de la capăt cu o porție nouă – dar mai mică – de icre, în care să înglobați pe rând şi icrele tăiate.

O altă metodă presupune frecarea unui gălbenuş fiert până se face pastă. Mare atenție, nu trebuie să pui niciun pic de ulei în ou! Când şi-a schimbat consistența, se adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu.

Puneți o lingură din icrele tăiate în alt vas. Turnați câteva picături de apă fierbinte şi frecați mereu până se leagă. Apoi încorporați şi restul.

În caz de nevoie, gospodinele mai apelează la o metodă: fierbeți o lingură de griş. Când acesta s-a răcit, adăugați icrele treptat peste el şi frecați până se leagă la loc.

Şi dacă nu mai ai alte icre: pune icrele tăiate în strecurătoare sau în tifon şi încearcă să scurgi într-un castron surplusul de ulei prin presare. Apoi pune peste icrele scurse câteva picături de zeamă de lămâie şi amestecă. S-ar putea să le recuperezi, scrie suntgospodina.com.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md