„Să-și respecte propriile reguli!” Chirtoacă spune că nu a depășit nici un termen limită la înaintarea candidaților în blocul ACUM

Dorin Chirtoacă, președintele PL. Captură realitatealive.md

Președintele PL, Dorin Chirtoacă a spus într-o conferință de presă că cei de la blocul ACUM nu își respectă propriile reguli anunțate înainte. Potrivit lui, cei din blocul ACUM le-au transmis că au întârziat cu înaintarea candidaților, asta deși, potrivit fostului primar de Chișinău, nu a fost anunțat niciodată un termen limită pentru aceasta. 

„Am ajuns pe 17 decembrie să ne întâlnim cu PLDM, PPDA și PAS ca să discutăm candidații. Au fost de acord și nu au avut nici o obiecție. Am fixat împreună termenul de 21 decembrie. Am depus 7 candidați, dintre care 2 îs de la organizația de tineret. Din 17 până pe 21 nimeni nu a spus că este un termen limită. Să îmi arătați o înregistrare unde s-a spus acest termen, și dacă este îmi dau demisia din funcția de președinte al PL”, a spus Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, Mihai Ghimpu a fost tot timpul împotriva coaliției PL cu blocul ACUM, asta deși Chirtoacă a promovat o coalizare a partidelor de dreapta. „Nu vorbesc cu domnul Ghimpu de o lună, doar în cadrul Partidului Liberal. Nu ne vedem în familie din cauza că avem puncte de vedere diferite”.

Totodată, Chirtoacă a spus că a fost tot timpul interesat să participe la această comisie a meritocrației din cadrul blocului ACUM.

„Din vara acestui an am anunțat că vreau să particip. Cum pot eu să întârzii dacă în iulie am spus că vreau să particip la filtrele anunțate de Maia Sandu. Am zis că vreau primul, și nu ajung nici ultimul. Cât nu sunt dosarele la CEC, astea nu sunt termene, dar sunt pretexte. Ați anunțat undeva un termen limită? Unde? Când? Cum? Această minciună, acest pretext, a venit pe ultima sută de metri”, a spus fostul primar al capitalei.

Chirtoacă a mai spus că nu este problema în care cele 7 circumscripții rămase „neîmpărțite” să revină liberalilor.

„Ne ducem oriunde fraților, nu e o problemă. Doar să fie conform regulilor elaborate de voi și trâmbițate timp de un an de zile. Ați fixat regulile meritocrației, după care fugiți cu tot cu aceste reguli. Fix cum a fugit unul din ei cu microfonul, fix așa și acum. Asta se numește fariseu. Asta înseamnă trădarea opoziției. Nu este târziu. Cât nu au fost depuse dosarele la CEC, nu e o decizie finală”, a spus liderul PL.

Potrivit lui Chirtoacă, orice decizie cu privire la candidați trebuia să fie luată și în prezența membrului PL, care asistă în calitate de observator la ședințele comisiei. Acest lucru însă nu s-a întâmplat.

„Orice decizie cu privire la PL putea fi luată în prezența membrului PL, fixată în procesul verbal și comunicată personal, dar nu în e-mail anonim. La toată această situație aplaudă Plahotniuc cu Dodon”, a mai spus Chirtoacă.

Președintele PL mai spune că formațiunea urmează să se întrunească zilele următoare să decidă ce vor să facă mai departe.

Citește și: 

Partidul Liberal, ca parte a blocului ACUM, poate să-și propună candidații doar pe șapte circumscripții

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente