Reacția Blocului ACUM: Când a trimis PL numele candidaților, procesul de evaluare era finalizat

ACUM

Blocul Electoral ACUM menționează, ca reacție la conferința de presă a lui Dorin Chirtoacă de astăzi că este constituit din Platforma DA și PAS, iar PL nu a existat ca opțiune prin care aceștia să fie incluși. Totodată, aceștia susțin că și-au exprimat disponibilitatea de a discuta doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final. 

„Blocul ACUM a fost constituit din Platforma DA și PAS. Nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM. Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, se menționează în reacția blocului ACUM.

Astăzi președintele PL, Dorin Chirtoacă a spus într-o conferință de presă că cei de la blocul ACUM nu își respectă propriile reguli anunțate înainte. Potrivit lui, cei din blocul ACUM le-au transmis că au întârziat cu înaintarea candidaților, asta deși, potrivit fostului primar de Chișinău, nu a fost anunțat niciodată un termen limită pentru aceasta.

„Am ajuns pe 17 decembrie să ne întâlnim cu PLDM, PPDA și PAS ca să discutăm candidații. Au fost de acord și nu au avut nici o obiecție. Am fixat împreună termenul de 21 decembrie. Am depus 7 candidați, dintre care 2 îs de la organizația de tineret. Din 17 până pe 21 nimeni nu a spus că este un termen limită. Să îmi arătați o înregistrare unde s-a spus acest termen, și dacă este îmi dau demisia din funcția de președinte al PL”, a spus Dorin Chirtoacă.

„Să-și respecte propriile reguli!” Chirtoacă spune că nu a depășit nici un termen limită la înaintarea candidaților în blocul ACUM

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente