Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Ştiri / Regional

23 Dec. 2018 / 09:34

Condiţii mai bune de tratament pentru pacienţii din Soroca

Secţia boli interne a Spitalului raional Soroca a fost renovată capital cu suportul municipiului Buzău din România. Acum sălile de proceduri sunt mai călduroase şi dispun de mobilier nou, relatează Mesager.

Mihai Bădărău este internat în spital şi este încântat de noile condiţii de tratament. El se bucură că nu mai este nevoit să împartă acelaşi salon cu  zece pacienţi.

După 12 ani de reparaţii cosmetice, secţia a fost renovată capital.

„S-a renovat tot, începând cu tavanul, pereţii, podeaua, camerele de baie, saloanele. Este frumos, cald, comod”, a declarat Eugenia Rezuş, şefa secţiei terapie.

Lucrările de reparaţie au costat două milioane de lei, dintre care un milion a fost oferit de municipiul Buzău din România, localitate înfrăţită cu Soroca.

„Mă bucur că am reuşit anul acesta trei secţii ale spitalului raional să fie reparate şi deschise. Costul acestor lucrări este în jur de două milioane”, spune preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Munteanu.

„Noi nu am făcut împreună decât să ne dăm mâna. Să facem un pic mai bine pentru cetăţenii pe care noi îi reprezentăm. Noi, Consiliul Judeţean Buzău avem un parteneriat vechi cu Soroca, datează de mai mult de douăzeci de ani”, a menţionat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.   

În secţia boli interne pot fi trataţi 60 de pacienţi. În 2018 au fost reabilitate şi secţia traumatologie, iar în curând va fi inaugurată cea de boli infecţioase.

Comentarii