Ştiri

Sursa imaginii: observatoruldenord.md

Ştiri / Regional

23 Dec. 2018 / 17:52

O tabără de odihnă pentru copii din Soroca, modernizată cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Vaslui

O tabără de odihnă pentru copii şi adolescenţi din raionul Soroca este modernizată cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Vaslui din România. Primele căsuţe de la tabăra „La Dumbravă” din comuna Voloviţa au fost deja inaugurate. Autorităţile judeţului Vaslui au promis că vor continua să aloce bani până vor fi modernizate toate căsuţele. Valoarea totală a proiectului este de 1 milion şi jumătate de lei, relatează Mesager.

Cele patru căsuţe au fost construite în cadrul unui proiect transfrontalier. Proiectul are scopul de a contribui la consolidarea relaţiilor de colaborare în domeniul educaţiei, inclusiv schimbul de experienţă şi bunele practici în diverse domenii. Şi elevii din Judeţul Vaslui se vor putea odihni în aceasta tabără, în timpul vacanţei de vară.

„Faptul că ele sunt destinate generaţiei viitoare, sunt copiii, nepoţii noştri, trebuie ca noi cei care suntem mai în vârstă, să le oferim o bază bună de pornire”, a declarat preşedintele consiliului judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Ne-am pus ca obiectiv să renovăm aceste case, ele sunt construite cu 30 de ani în urmă, să fie condiţii şi blocuri sanitare, şi televizor şi mobilă nouă. Acest proiect va avea continuare şi la anul viitor, în timpul apropiat cât mai operativ să fie renovată toată tabăra”, a spus preşedintele consiliului raional Soroca, Ghenadie Munteanu.

„Urmează partea a doua a proiectului, care o să permită să îmbunătăţim condiţiile pentru un număr mai mare de elevi”, a declarat şeful direcţiei învăţământ Soroca, Angela Musenco.

Membrii consiliului raional al tinerilor din Soroca spun că odihna în tabăra va fi de acum încolo la cel mai înalt nivel.

„A fost o schimbare radicală. Nu era baie în căsuţă, copii trebuia pe timpul nopţii să iasă din căsuţă, condiţiile în general sunt deosebite în comparaţie cu ceea ce era”, a menţiona preşedintele consiliului raional al copiilor din raionul Soroca, Valeria Mâţu.

„Dacă sunt condiţii bune sper că vom atrage mai mulţi copii”, a adăugat membru al consiliului raional al tinerilor, Daniela Voicu.
În tabăra „La Dumbravă”, se odihnesc în sezonul estival peste 7 mii de copii din raionul Soroca.

Comentarii