Ştiri

Sursa imaginii: soroca.org.md

Ştiri / Regional

24 Dec. 2018 / 20:04

Corul veteranilor de la Palatul de Cultură din Soroca a împlinit 55 de ani de activitate

Şi-au unit vocile pentru a se bucura din plin de o activitate care le aduce multă bucurie şi optimism. Vorbim de membrii Corului veteranilor de la Palatul de Cultură din Soroca, care a împlinit 55 de ani de activitate. La spectacolul jubiliar, veteranii au încântat sorocenii cu melodii interpretate în limbile română, rusă şi ucraineană, relatează Mesager.

Tatiana Rudei conduce corul veteranilor şi are grijă ca repertoriul să fie unul variat şi interpretat în mai multe limbi .
 
„În repertoriul nostru sunt diferite cântece, şi patriotice, şi moderne, şi romanţe. Suntem vorbitori de diferite limbi şi eu întotdeauna am spus că, muzica trebuie să sune în orice limbă”, a spus conducătorul corului veteranilor din Soroca, Tatiana Rudei.
 
Coriştii spun că pasiunea lor comună, muzica, i-a împrietenit.
 
„Pe data de 18 februarie o să am 15 ani de activitate. E plăcere, relaxare. Mai uităm de scârbă, uităm de boli. Şi dacă îmi place corul, dansul mă cheamă”, „Suntem la aşa o vârstă că, vrem comunicare mai multă. E o plăcere pentru noi. Să ne întâlnim, să comunicăm şi când ieşim cu concertul în genere e o sărbătoare mare pentru noi”, „Cânt în corul veteranilor de 23 de ani. Am cel mai mare stagiu de activitate. Este sursa mea de bucurie şi faptul că putem transmite prin muzică ce simţim este generatorul care ne face să venim de fiecare dată cu mare drag”, au spus coriştii.
 
Colectivul coral al veteranilor este cartea de vizită a municipiului Soroca.
 
„55 de ani de la fondarea corului veteranilor. În acest colectiv s-a format o familie a veteranilor unde cu drag vin. Mulţi din ei se regăsesc în muzica pe care o interpretează”, a menţionat şeful secţiei cultură şi turism Soroca, Gheorghe Bucătaru.
 
Corul veteranilor are 30 de membri. Majoritatea dintre ei au peste 70 de ani.

Comentarii