11:59:30 29.03.2024
Stiri

Cele mai bune tratamente pentru TUSE productivă

Știri 24.12.2018 10:04 Vizualizări4591 Autor: Ziarul National


Cele mai bune tratamente pentru TUSE productivă Sursa: libertateapentrufemei.ro

Iarna e în toi. Răcelile par să nu se mai termine. Strănutul și nasul care curge sunt „partenerii” noștri constanți. Cel mai greu de tratat simptom al afecțiunilor de sezon este tusea productivă. Află care sunt cele mai bune tratamente pentru tuse productivă.

Tusea umedă (productivă) este provocată, cel mai adesea, de infecțiile cu bacterii sau virusuri. Alte motive pentru care corpul tău poate produce mai mult mucus decât de obicei sunt alte probleme de sănătate, cum ar fi bronșita, pneumonia, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), fibroza chistică și astmul. Indiferent de cauză, poți folosi cu succes cele mai bune tratamente pentru tuse productivă.

Sirop preparat în casă

Mierea, ceapa și cimbrul sunt ingredientele unui foarte bun remediu pentru tuse productivă. Sunt alimente bogate în substanțe antivirale și antibacteriene. Astfel, ajută la combaterea infecției. Pune o ceapă mare tăiată în felii subțiri și o lingură de cimbru uscat (sau 3 lingurițe de cimbru proaspăt) într-un ibric cu înveliș ceramic. Adaugă suficientă miere pentru a acoperi complet ingredientele. Fierbe la foc mic timp de o oră, până când ceapa devine suculentă și moale. Toarnă amestecul într-un borcan de sticlă. Acoperă cu capac. Se poate păstra la frigider timp de până la o lună.

Se consumă o lingură pe zi în timpul sezonului rece pentru a preveni sau a trata o răceală. Copiilor mai mari de un an li se vor da una sau două lingurițe pe zi, în funcție de vârstă și de greutate. Remediul este contraindicat bebelușilor care nu au împlinit un an. Aceștia nu ar trebui să consume deloc miere.

Ghimbirul, sub orice formă

Indiferent dacă suferi de tuse productivă sau neproductivă, ghimbirul este un remediu bun. Este un bun expectorant. Ajută la subțierea și expulzarea mucusului. Reduce intensitatea și durata tusei. stimulează sistemul imunitar. Este folosit și ca tratament pentru răceală și gripă, dar poate foarte bine să le prevină. Pentru că provoacă transpirația, poate fi de folos și atunci când ai o febră ușoară. Dacă te-ai îmbolnăvit deja, consumă ghimbir de câteva ori pe zi. Ajută corpul să scape de toxine în mod natural, ceea ce grăbește procesul de vindecare în infecții. Dacă nu-ți place să-l consumi, poți face inhalații. Prepară un ceai din pudră de ghimbir (o linguriță) sau din ghimbir proaspăt ras (două lingurițe) la două căni cu apă. Stai deasupra vasului cu ceai fierbinte, acoperită cu un prosop deasupra capului și inhalează aburul.

Lemnul dulce, expectorant

Lemnul dulce acționează ca expectorant și antiinflamator. Ca urmare, poate ajuta la ameliorarea unor simptome de guturai. De asemenea, ajută la ameliorarea durerii în gât. Are acțiune expectorantă și fluidizează secrețiile bronșice și stimulează activitatea glandelor suprarenale. Este recomandat în tratamentul tusei, a inflamațiilor bronșice și ca antiinflamator în stări alergice. Se administrează sub formă de pulbere. Se iau câte 5-10 g pe zi sau extract uscat sub formă de produs standardizat. Se mai poate face decoct din 4-5 g de rădăcină mărunțită la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi, după mesele principale. Nu se recomandă în timpul sarcinii.

Cimbrișorul calmează durerea în gât

„Cimbrișorul are un gust aromat și te poate scăpa de tuse. Stimulează sistemul imunitar și are calități antimicrobiene. Este remediul potrivit în caz de răceală, dureri în gât, bronșită sau alte probleme respiratorii. Are calități expectorante, indicat în tuse productivă. De asemenea, susține buna funcționare a tractului digestiv și a sistemului nervos. Infuzia se prepară din două lingurițe de frunze tocate de cimbrișor (proaspete sau uscate) la o cană cu apă. Se lasă să stea acoperit timp de 10 minute”. spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Sursa: libertateapentrufemei.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md