07:40:33 24.04.2024
Stiri

Veste rea pentru Dodon și PSRM. Bloc electoral de stânga pentru alegerile parlamentare din 2019: „Dodon înțelege că o parte din electoratul său poate să treacă în 15 minute la noi”

Partide/Comunicate 24.12.2018 10:40 Vizualizări2308 Autor: Ziarul National
Veste rea pentru Dodon și PSRM. Bloc electoral de stânga pentru alegerile parlamentare din 2019: „Dodon înțelege că o parte din electoratul său poate să treacă în 15 minute la noi” facebook


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va face concurență serioasă Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), deoarece va participa la alegerile parlamentare din 2019. Mai mult, pe stânga eșichierului politic va fi constituit un bloc electoral, care cel mai probabil va purta denumirea „Renato Usatîi”.

Potrivit lui Usatîi, blocul electoral pe stânga va fi constituit din „Partidul Nostru” și Partidul „Patria-Rodina”, ultimul condus de Serghei Biriucov.

„Aceste alegeri vor face din toți cetățenii berbeci. Inițial mă gândeam că nu trebuie să participăm la aceste alegeri. Văd că unii spun că vor lua 15 mandate, alții 25…Eu nu cred în aceste alegeri, dar poate va avea loc o minune. De exemplu, așa cum s-a întâmplat în 2015 și în 2018 la Bălți. Noi vom participa la aceste alegeri, pentru ca să nu ne dezamăgim alegătorii și simpatizanții”, a declarat Usatîi într-o intervenție pe Facebook.

Astfel, Usatîi afirmă că cel mai probabil „Partidul Nostru” și Partidul „Patria-Rodina” vor constitui un bloc electoral pentru parlamentare. În cazul în care „Partidul Nostru” va fi exclus din alegeri, atunci rămâne blocul electoral „Renato Usatîi”.

„Alegerile vor fi foarte murdare și cetățenii trebuie să aibă posibilitatea de a vota pentru „Partidul Nostru”, chiar dacă vor fi tentative de a scoate formațiunea din cursa electorală. Ambele scenarii oferă posibilitatea susținătorilor și tuturor cetățenilor să voteze „Partidul Nostru”, chiar dacă ne vor scoate din alegeri. Este propunerea să creăm un bloc și, dacă vor scoate un partid, va rămâne blocul oricum, care va merge în alegeri. Îmi este curios ce vor spune oamenii”, a subliniat acesta.

Renato Usatîi spune că „Partidul Nostru” este cotat la 6% și, odată cu formarea blocului, va fi nevoie de 8%. „Eu nu mă tem că pentru bloc e nevoie de 8%. Problema e că sunt necesare certificatele de la Agenția Națională pentru Integritate și candidații trebuie să meargă personal la Comisia Electorală Centrală. Știu foarte bine că pentru această modificare a insistat cel mai mult Igor Dodon. Asta pentru că el înțelege că o parte din electoratul său poate să treacă în 15 minute la noi”, a conchis Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md