16:47:51 28.03.2024
Stiri

Decizie în Coaliţia PSD-ALDE. A fost stabilit candidatul care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale

Știri 24.12.2018 15:46 Vizualizări2742 Autor: Ziarul National
Decizie în Coaliţia PSD-ALDE. A fost stabilit candidatul care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale


PSD şi ALDE vor avea candidat comun la alegerile prezidenţiale din 2019. Potrivit unor surse citate de România TV, conducerile celor două formaţiuni ar fi decis să-şi unească forţele şi să susţină acelaşi candidat la prezidenţiale în condiţiile în care actualul preşedinte Klaus Iohannis şi-a anunţat deja intenţia de a candida pentru un nou mandat la Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu va fi candidatul pe care PSD şi ALDE îl vor susţine la alegerile prezidenţiale din 2019, potrivit România TV. Chiar dacă decizia nu a fost anunţată oficial, sursele politice citate de România TV susţin că acest lucru a fost deja stabilit. Aceleaşi surse susţin că în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu ar câştiga alegerile, Liviu Dragnea ar urma să fie numit premier.

Decizia liderilor coaliţiei de guvernare vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la o întâlnire informală cu jurnaliştii, că are prima şansă la alegerile prezidenţiale, iar o candidatură a fostului premier Dacian Cioloş nu-i va crea probleme.

"Eu stau destul de bine în sondaje, am prima şansă. Candidatura lui Cioloş nu îmi va crea o problemă. Care va fi dorit de popor, acela va fi preşedinte", a spus Iohannis.

El şi-a exprimat speranţa pentru o mai bună colaborare între partidele de Opoziţie. Iohannis a adăugat că nu crede că se putea face mai mult la moţiunea de cenzură.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md