21:52:31 28.03.2024
Stiri

Cele mai bune alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă

Știri 24.12.2018 18:30 Vizualizări1944 Autor: Ziarul National


Cele mai bune alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă Sursa: libertateapentrufemei.ro

Vrei „tinerețe fără bătrânețe”? Ai nevoie de alimente cu efect antioxidant. Află care sunt cele mai bune alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă.

Resveratrolul din vinul roșu, licopenul din tomate sau beta-carotenul din morcovi sunt toate tipuri diferite de antioxidanți. Chiar și ciocolata face lista cu flavonoide, care sunt antioxidanti. Aceste alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă reduc efectele radicalilor liberi. De aceea, pentru a-ți menține sănătatea este important să consumi mai multe alimente bogate în antioxidanți.

Ciocolata neagră

Veste bună pentru toți iubitorii de ciocolată! Ciocolata neagră, realizată este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți.

Acești antioxidanți aduc beneficii impresionante pentru sănătate, cum ar fi scăderea inflamațiilor și un risc redus pentru bolile de inimă.

Alege ciocolata neagră cu puține calorii și cu un procent moderat de zahăr. Nu o consuma în exces.

Anghinare

Anghinarea este o sursă bogată de antioxidanți. Are, în mod special, antioxidantul cunoscut sub numele de acid clorogenic. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre. Alți nutrienți pe care îi conține sunt vitaminele A, C, E, B și K, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru și fosfor. În plus, are puține calorii.

Efectul antioxidant al anghinarelor poate varia, în funcție de modul în care sunt preparate. Fierberea în apă și la abur păstrează puterea antioxidantă a anghinarelor.

Nucile Pecan

Toate tipurile de nuci sunt surse bogate de antioxidanti, dar nucile pecan sunt în fruntea listei.

Nucile pecani conțin diferite forme de antioxidanți, cum ar fi vitamina E, tocoferoli, precum și alte substanțe fenolice, multe dintre ele cu abilități antioxidante.

Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt, de asemenea, o bogată sursă de vitamine din complexul B, vitamina A, acid folic, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Pentru a beneficia de avantajele antioxidante din nucile pecan, consumă-le crude.

Sursa: libertateapentrufemei.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md