00:00:01 19.04.2024
Stiri

S-a TERMINAT cu PL în Blocul „ACUM”? Chirtoacă a RĂBUFNIT: „Ați luat decizii pe la spate. Unde sunt demnitatea și adevărul?”

Politică 24.12.2018 18:59 Vizualizări2426 Autor: Ziarul National
S-a TERMINAT cu PL în Blocul „ACUM”? Chirtoacă a RĂBUFNIT: „Ați luat decizii pe la spate. Unde sunt demnitatea și adevărul?”


Noul lider al Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, acuză fondatorii Blocului „ACUM” de netransparență. „Ați luat decizii pe la spate, trădând astfel meritocrația și interesul național și lovind în speranța cetățenilor de unitate și de mobilizare pentru a debarca regimul Plahotniuc-Dodon”, a scris pe Facebook Dorin Chirtoacă, după ce a aflat că emailul primit de la Blocul „ACUM” este real.

„Constatăm că nu ni se permite participarea în competiția internă a „ACUM”, pe criterii de meritocrație, în toate circumscripțiile și pe listă. Printr-o decizie luată pe la spate, nu ni se permite participarea pe listă și ni se propun următoarele circumscripții: Briceni, Fălești, Orhei, Taraclia, Comrat, Transnistria și Rusia. Nu este vorba numai că ni se propun doar aceste circumscripții, dar este vorba că „ACUM” își încalcă de la primul pas propriile reguli”, constată Chirtoacă.

De asemenea, liberalul spune că, până în prezent, reprezentanții „ACUM” nu au anunțat că a stabilit ceva cu privire la candidați. „Noi la ședința comisiei de meritocrație, condusă de M. Sandu și A. Năstase, nu am participat ca să auzim despre cele 7 circumscripții și să vedem că această decizie se ia în mod transparent, argumentat și pe bază de meritocrație. De unde atunci au apărut aceste circumscripții, încă și „rezervate” pentru PL? Unde este meritocrația? Unde este cuvântul dat că nu partidele, dar oamenii, anume oamenii contează? Unde sunt demnitatea și adevărul? PL constată că „ACUM” a încălcat propriile reguli de joc la care a insistat la negocieri. PL se va întruni în ședința și va decide cum va proceda mai departe.

Repet, problema nu este în circumscripții, puteam să nu ne dea niciuna, dacă într-o competiție internă ai noștri de la PL s-ar fi arătat mai puțin buni decât cei de la PLDM, PAS și PPDA. Problema este că, în timp ce gângâiau prin presă despre „târziuri” și „tărăgănări”, inventând și astea de fapt, nu au avut curajul să ne cheme măcar la o ședință a acelei comisii și să ne spună în față ce „cadou” ne pregătesc de Crăciun…

Vă chem să mai gândiți o dată, iar deciziile, oricare ar fie ele, bune sau rele, să fie luate în cadrul regulilor convenite, deschis transparent și asumat, nu obscur, ascunzându-ne în spatele unor e-mail-uri anonime. Mai avem timp!”, a conchis Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md