‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFurnicile devin periculoase pentru legumicultori

Furnicile devin periculoase pentru legumicultori

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Furnicile nu sunt incluse în mod tradițional în lista dăunătorilor principali a culturilor agricole. Acestea sunt bine cunoscute ca vectori de afide, dar în ultimul timp cultivatorii de legume se plâng că insectele distrug tulpinile tinere de varză, piper, busuioc, pepene galben și alte plante. Aceasta duce la decalajul lor în creștere și chiar la distrugerea completă a plantei, scrie Agrotimes.net.

Pentru combaterea furnicilor în sere sau încăperi sunt disponibile produse ce au drept componentă de bază diferite substanțe active. Cu toate acestea, ținând cont de particularitățile biologice a furnicilor de a forma coloane uriașe, chiar și cele mai eficiente produse chimice nu permit combaterea rapidă și sigură.

De obicei, acțiunea preparatului începe în câteva zile, dar distrugerea completă a coloniei poate dura 2-3 săptămâni, în funcție de condițiile specifice, deoarece noi indivizi apar din ouăle care rămân în furnicar. În cazul coloniilor mari formate, dispariția completă a furnicilor poate dura până la două luni. În același timp, o colonie slăbită face daune mult mai mici și, dacă este necesar, momelile trebuie aplicate din nou.

Este necesar să fie respectate regulile de aplicare a produselor de combatere: unele este suficient să fie împrăștiate pe suprafețele de contact, în timp ce altele trebuie încorporate obligatoriu în sol, pentru a nu provoca moartea păsărilor și a animalelor.

În plus, la combaterea furnicilor trebuie respectate normele privind rotația substanțelor active din insecticide, deși în instrucțiunile pentru unele medicamente se menționează că acestea pot fi utilizate în mod continuu, fără restricții.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›