15:53:36 29.03.2024
Stiri

Un lider PD este SIGUR că formațiunea lui Vlad Plahotniuc va fi în capul mesei după alegerile parlamentare, iar Maia Sandu și Năstase se vor așeza la masa NEGOCIERILOR

Politică 23.12.2018 19:00 Vizualizări3291 Autor: Ziarul National
Un lider PD este SIGUR că formațiunea lui Vlad Plahotniuc va fi în capul mesei după alegerile parlamentare, iar Maia Sandu și Năstase se vor așeza la masa NEGOCIERILOR


Președintele Parlamentului și vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Andrian Candu, este sigur că formațiunea din care face parte va avea un cuvânt greu de spus în formarea viitoarei coaliții de guvernare și că liderii opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase, se vor așeza la masa negocierilor.

„PD va câștiga alegerile. Sau mai bine să spunem așa: PD va avea cu siguranță un rol special în luarea deciziilor cu privire la viitorul republicii noastre”, a declarat Candu, în cadrul unei emisiuni de la postul RTR Moldova.

Totodată, spicherul s-a declarat convins că reprezentanții opoziției proeuropene se vor așeza la masa negocierilor cu Vlad Plahotniuc.

„Cei din opoziție spun că nu vor face o coaliție cu noi, dar eu cred că e vorba de declarații exclusiv electorale. Cred că ne vom așeza la masa de negocieri și vom găsi un compromis. Atât Sandu, cât și Năstase, și Candu, Filip și Plahotniuc - toți iubim țara și punem interesele țării deasupra propriilor emoții. Deci, vom găsi o oportunitate de cooperare”, a subliniat președintele Parlamentului.

În același timp, sursa citată exclude o coaliție cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova. „PD și PSRM au viziuni diferite care se contrazic reciproc. Suntem în favoarea integrării europene, iar PSRM și Dodon doresc fie să revizuiască, fie să anuleze Acordul de asociere”, a conchis democratul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md