/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

ULTIMA ORĂ! Peste 10 avioane rusești de luptă SU-27 şi SU-30 au aterizat în Crimeea

missing
22 decembrie 2018, ora 17:16

Mai mult de 10 avioane de luptă SU-27 şi SU-30 pe care Rusia le mobilizează pentru a-şi consolida forţele aeriene, pe fondul tensiunilor sporite cu Ucraina, au aterizat sâmbătă în Crimeea, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Un martor a observat că aeronavele au aterizat la baza aeriană Belbek din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014, după ce preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, sprijinit de Moscova, a părăsit Kievul după ciocniri stradale şi proteste violente.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut în ultimele săptămâni după ce Rusia a capturat trei nave militare ucrainene şi echipajele lor pe 25 noiembrie, într-un incident în care Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Ucraina pregătea „o provocare” în apropiere de Crimeea înainte de sfârşitul anului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram