Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Ştiri / Social

21 Dec. 2018 / 09:03

Preşedinţia îşi deschide uşile pentru vizitatori

Instituţia prezidenţială poate fi vizitată de oricine îşi doreşte să cunoască cum arată Preşedinţia Republicii Moldova şi să afle mai multe despre funcţiile şi atribuţiile şefului statului. Doritorii de a face o excursie la Preşedinţie se pot înregistra on-line, de astăzi 21 decembrie. Despre acest lucru a anunţat preşedintele Igor Dodon la conferinţa de presă privind totalizarea celor doi ani de la învestirea în funcţie.

Preşedintele a menţionat că săptămâna viitoare instituţia prezidenţială va primi 500 de copii din familii social-vulnerabile, iar din ianuarie 2019 Preşedinţia va fi deschisă pentru vizitatori.

„De pe 15 ianuarie la Preşedinţia Republicii Moldova va avea loc ziua uşilor deschise. Acţiunea va fi desfăşurată de două ori pe săptămână. Cei care doresc să viziteze instituţia se pot înscrie on-line”, a precizat preşedintele.

Clădirea Preşedinţiei Republicii Moldova recent şi-a redeschis uşile după o amplă reconstrucţie. Sediul instituţiei prezidenţiale fusese considerabil deteriorat în urma protestelor din aprilie 2009.

Potrivit lui Igor Dodon, lucrările de reconstrucţie a clădirii Preşedinţiei s-au desfăşurat cu sprijinul financiar al Turciei care a alocat în acest sens 10 milioane de dolari. Şeful statului a precizat că din bugetul ţării nu a fost cheltuit nici un ban în acest scop.

Comentarii