Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md

Ştiri / Regional

21 Dec. 2018 / 13:14

Un Centru de informare va fi amplasat la Curtea de Apel Bălţi

Un Centru de informare, care va activa în baza prevederilor Legii privind accesul la informaţie, va fi amplasat în holul Curţii de Apel Bălţi. Centrul va contribui la eficientizarea procesului de informare a populaţiei şi a controlului efectuat de către cetăţeni asupra activităţii instanţei. De asemenea, acesta va asigura respectarea cadrului normativ general privind accesul la informaţiile oficiale, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Totodată, Curtea de Apel Bălţi a anunţat că în holul instanţei, în sălile de şedinţă şi în sălile pentru avocaţi şi procurori a fost instalat wi-fi gratuit. Acesta poate fi utilizat pentru accesarea rapidă a portalului instanţei şi a legislaţiei actualizate.

De asemenea, într-o sală de şedinţă au fost instalate microfoane de plafon de înaltă calitate pentru o reproducere audio superbă în timpul şedinţelor de judecată, se mai menţionează în comunicatul difuzat de instanţa de judecată.

Menţionăm că, anterior şi Curtea de Apel Cahul a anunţat lansarea unui Centru similar. Activitatea acestuia a fost testată în luna octombrie. Ambele centre au fost deschise cu suportul USAID Moldova.

Comentarii