12:34:58 29.03.2024
Stiri

Năstase sugerează că ar putea candida în circumscripția care include raionul Telenești: „Există totuși chestia aceasta unde te-ai născut...”

Partide/Comunicate 21.12.2018 09:51 Vizualizări1970 Autor: Ziarul National
Năstase sugerează că ar putea candida în circumscripția care include raionul Telenești: „Există totuși chestia aceasta unde te-ai născut...”


Liderii celor două partide care au format Blocul electoral „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, susțin că deocamdată nu există o decizie vizavi de circumscripțiile în care vor candida aceștia.

În timp ce Maia Sandu susține că pentru ea ar fi „o onoare” să candideze într-o circumscripție din diasporă, Năstase afirmă că dânsul are „o datorie față de întreaga republică”.

„Eu am o datorie față de întreaga țară, întrucât acest sistem votat de Leancă, Plahotniuc, Filat a făcut în așa fel. Leancă a vopsit buzele acestei alianțe. Încă nu am decis unde, dar vom discuta cu colegii și societatea civilă, iar atunci vom avea o decizie finală. Există totuși chestia aceasta unde te-ai născut, unde ai crescut (Năstase este originar din satul Mândrești, raionul Telenești - n.r.)”, a declarat Andrei Năstase, ieri-seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV, moderată de Lorena Bogza.

Cei doi lideri ai Blocului „ACUM” au declarat că lista de candidați va fi gata, cel mai probabil, la sfârșitul săptămânii viitoare.

În altă ordine de idei, Maia Sandu a reiterat la aceeași emisiune că Blocul „ACUM” nu va face în niciun caz alianță cu democrații și socialiștii în viitorul Parlament, nici chiar dacă vor exista „mesaje din afară” pentru păstrarea cursului de integrare europeană.

„Nu, categoric nu! Am spus asta de fiecare dată! Indiferent de mesajele care vin din afară, noi am spus foarte clar că nu putem să facem alianță cu un partid care nimicește țara noastră și cu PSRM de asemenea. Sunt din aceeași oala aceste partide”, a spus Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md