09:58:05 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Fundația lui Vlad Plahotniuc schimbă DESTINE. Un tată care educă de unul singur trei fete a primit în dar o CASĂ: „Vă voi aduce acea rază de lumină atât cât voi putea eu”

Advertising 21.12.2018 13:55 Vizualizări7101 Autor: Ziarul National
VIDEO // Fundația lui Vlad Plahotniuc schimbă DESTINE. Un tată care educă de unul singur trei fete a primit în dar o CASĂ: „Vă voi aduce acea rază de lumină atât cât voi putea eu”

Peste 2 000 de invitați au participat aseară la Gala Fundației Edelweiss, patronată de Vlad Plahotniuc. În scenă, alături de Andreea Marin, au urcat numeroși beneficiari ai fundației, inclusiv o familie cu trei surori, care sunt educate doar de tatăl lor. Andreea, Ionela și Elena Rusu au primit în dar de la Vlad Plahotniuc o casă cu toate cele necesare, în valoare de 500 de mii de lei.

„Aseară, la Gala Fundației Edelweiss, le-am cunoscut pe surorile Rusu: Andreea, Ionela, Elena și pe tatăl lor, Andrei, care au trecut recent printr-o tragedie – și-au pierdut mama, respectiv soția. Visul de Crăciun al Andreei a fost să aibă cu surorile sale o cameră doar a lor. Am vrut să-i împlinesc acest vis și să aduc o rază de lumină în viața ei și a familiei sale. Sper ca noua lor casă, în care sunt camere pentru fiecare, să fie începutul unei noi etape în viața lor, una doar cu emoții pozitive.

Despre asta este Edelweiss, de opt ani, despre dorința de a face fapte bune. Am norocul, ca ȋn această misiune, să am aproape o echipă excelentă, oameni cărora le mulțumesc pentru energia și pasiunea cu care au făcut această muncă extraordinară”, a scris liderul PD pe pagina sa de Facebook.

Gala a început cu o piesa emoționantă interpretată de Amelia Uzun şi Ana Cernicova.

După ce s-au aprins luminițele pe brad, echipa „Edelweiss” a primit urători. „Din an în an suntem tot mai mulţi, mai mulţi beneficiari, mai mulţi parteneri, mai mulţi oameni cu suflet mare pe care noi cei din echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc îi considerăm prieteni", a menţionat Lidia Cucoş, director executiv al fundației Edelweiss.

Emoțiile au culminat când Zâna Surprizelor, Andreea Marin, a relatat câteva povești care i-au sensibilizat pe cei adunați în sala Palatului Național. Soții Costandache și cele trei fete ale lor din satul Lărguţa, raionul Cantemir, nu și-au putut stăpâni lacrimile de bucurie. Ei au fost primii eroi ai serii. Povestea celor trei surori putea să aibă un final tragic, după ce mama biologică le-a abandonat.

„Le-au lăsat o cratiţă de făină de păpuşoi, o jumătate de căldare de apă şi un borcan de dulceaţă. Cu asta au stat fetiţele o săptămână. Sunt trei ani de când fetiţele sunt la noi şi nici acum nu a întrebat nimeni de ele. Casa e mai caldă şi suntem fericiţi alături de ele”, a spus Sofia Costandache.

Iar Ignat Săndulescu din satul Cruglic, raionul Criuleni, un alt protagonist al galei, nici nu și-a imaginat că în ziua în care a împlinit 100 de ani, 2000 de oameni îi vor cânta la unison „La mulți ani!".

La rândul său, Moș Ignat le-a urat tuturor să ajungă la o vârstă venerabilă: „Să aibă o viaţă lungă, să fiţi sănătoşei, fără durere să trăiască, fără primejdii".

Și Bogdan Roșca, un băiat de 13 ani din orașul Soroca, și-a văzut visul împlinit. După ce ani de zile trombonistul a cântat la un instrument asamblat din bucăți, băiatul a avut parte de o dublă surpriză - a primit în dar un instrument nou și a cântat pe scena Palatului Național, acompaniat de orchestra Moșilor Crăciun.

Bogdan va beneficia și o bursă lunară de 2.000 de lei pentru o perioadă de doi ani ca să-și poată continua studiile la școala muzicală din oraș.

Momentul culminant al Galei a fost când a urcat în scena familia Rusu din satul Selemet. Această familie își ducea traiul într-o singură cameră, iar visul Andreei, în vârstă de doar 13 ani, era ca împreună cu surorile sale să aibă propria cameră. De două luni, Andreea și surorile sale de 9 și 3 ani sunt crescute doar de tată. Mama lor a fost răpusă de cancer. Povestea lor a impresionat întreaga sală. Astfel, în scena a urcat Vlad Plahotniuc, care i-a transmis Andreei o cutiuță. în această cutie fetița a găsit o cheie, doar ca nu știa de la ce este. Ulterior, pe ecran a apărut imagini cu noua lor casă.

„Acesta este noua voastră casă. E o casă care vă oferă o altă viaţă. O casă în care sper că ne vei invita şi pe noi cu colegii de la „Edelweiss”. Chiar și în cele mai grele momenteale vieții trebuie să-ți păstrezi speranța, să crezi și să lupți. eu sunt aici ca să vă aduc acea doză de bucurie, o rază de lumină, atât cât voi putea eu”, i-a transmis Vlad Plahotniuc micuței Andreea.

La finalul galei, interpretul român Horia Brenciu și trupa sa au susținut un concert.

Timp de opt ani de când a fost înfiinţată, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss” a ajutat 427.709 de oameni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md