08:51:39 25.04.2024
Stiri

VERDICTUL autorităților de la Chișinău: Universitatea „Nicolae Testemițanu” NU este implicată în schema diplomelor false pentru cetățeni străini

Social 21.12.2018 14:13 Vizualizări1708 Autor: Ziarul National
VERDICTUL autorităților de la Chișinău: Universitatea „Nicolae Testemițanu” NU este implicată în schema diplomelor false pentru cetățeni străini


Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” de la Chișinău nu este implicată în schema care vizează zecile de cazuri de diplome false eliberate unor cetățeni ai Israelului.

Verdictul a fost dat de o comisie creată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și cel Educației, Culturii și Cercetării, care a inițiat o anchetă, după ce, la începutul acestei luni, 40 de medici din Israel au fost reținuți, fiind cercetați pentru practicarea meseriei în baza unor diplome false, care ar fi fost obținute în Republica Moldova, Fâșia Gaza și Armenia.

La fel, comisia a constatat că procedurile existente de perfectare și eliberare a actelor de studii în cadrul USMF „Nicolae Testemițanu” nu permit vulnerabilități, ceea ce exclude posibilitatea de modificare și completare a listelor absolvenților, astfel făcând imposibilă falsificarea actelor de studii.

„Conform concluziilor finale, la USMF „Nicolae Testemițanu” nu au fost depistate încălcări în procesul de recrutare, admitere, documentare, formare profesională și de finalizare a studiilor superioare integrate în medicină și farmacie și eliberare a diplomelor. Membrii Comisiei au verificat toate dosarele personale ale studenților străini de la toate facultățile, actele de studii ale cetățenilor internaționali, ce au constituit baza admiterii la Universitate, procesul de studii superioare integrate în domeniul medical și farmaceutic, organizarea examenelor de absolvire și eliberarea actelor de studii.

Comisia a constatat că procesul de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se desfășoară în conformitate cu actele normative în vigoare, precum și în baza regulamentelor interne, aprobate de către Senatul Universității. Procesul de organizare a examenelor de absolvire pentru studenții internaționali se organizează după aceleași prevederi normative aplicate pentru studenții din Republica Moldova. Programele de studii superioare în domeniul medical și farmaceutic se finalizează cu eliberarea diplomei de licență în medicină sau în farmacie, iar, după finalizarea studiilor, studenții străini mai susțin o testare de abilitate profesională în țara lor de origine”, se arată în raportul comisiei respective.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării precizează că această universitate nu acceptă transferul studenților de la alte instituții de învățământ superior din republică și de peste hotare, indiferent de programul studiat și reușita academică.

Menționăm că, din anul 1994 și până în 2018, 3 003 cetățeni străini din peste 30 de state au absolvit USMF „N. Testemițanu”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md