19:31:31 24.04.2024
Stiri

Dora, ROBOTUL care ține INTERVIURI de angajare în locul oamenilor de HR. Cum funcționează și ce limbi vorbește

Știri 21.12.2018 18:03 Vizualizări1556 Autor: Ziarul National


Dora, ROBOTUL care ține INTERVIURI de angajare în locul oamenilor de HR. Cum funcționează și ce limbi vorbește sursa: businessmagazin.ro

Happy recruiter a lansat primul robot de recrutare de pe piața locală. Dora este disponibilă nonstop, concepe un profil al candidatului ideal, caută sute de potențiali angajați care să corespundă criteriilor și le amintește candidaților și data, ora și locul interviului. Recent, a început să vorbească fluent engleza și olandeza.

Dora, robotul care ține interviuri de angajare în locul oamenilor de...

Elementul de noutate:
Dora este primul robot de recrutare de pe piața locală, care, prin intermediul inteligenței artificiale, caută singur candidați în mediul online și îi intervievează conform specificațiilor angajatorilor.

Descrierea inovației:
„Dora este o unealtă a unui recrutor, îl scapă de lucrurile din recrutare care mănâncă cel mai mult timp, de timpul de căutat candidați, de a-i verifica în prima etapă dacă s-ar potrivi cu jobul respectiv. În jur de 60% din timpul unui recrutor este scutit de Dora. Aceasta este disponibilă nonstop”, descrie Călin Ștefănescu, co-fondator al Happy Recruiter, modul în care robotul funcționează.

Potrivit lui, Dora transformă cerințele unui angajator într-o discuție cu un candidat. Totodată, robotul face CV-urile pentru candidații care nu le au. Dora cere date din CV-uri, însă extrage doar informațiile esențiale pentru angajator. Pe de altă parte însă, observă reprezentantul Happy Recruiter, CV-urile nu mai sunt folosite atât de mult, iar recrutorii se uită strict la datele care îi interesează – experiență, studii, competențe etc.

Robotul Dora a devenit între timp și poliglot, vorbește fluent și engleza, și olandeza, și deja sunt companii internaționale care îl folosesc ca unealtă în activitatea de recrutare. Aceasta face și follow-up discuțiilor cu un candidat – îi reamintește acestuia data, ora și locul interviului.

Dacă un candidat se retrage, Dora caută automat noi candidați, aceștia fiind pași care economisesc timpul recrutorului. Happy Recruiter are șapte co-fondatori, o parte dintre aceștia fiind persoane cu experiență în recrutare, marketing, product development și dezvoltare agilă.

Întrebat într-un interviu ZF de investițiile făcute în platformă și de sursa finanțării, Călin Ștefănescu a răspuns: „În cazul investiției am ales abordarea că banii nu sunt un impediment în a dezvolta ceva. Deși am avut câteva oferte de finanțare inițială, le-am refuzat și am pornit Happy Recruiter cu absolut zero cash, am lucrat într-un apartament la subsolul unui bloc din Târgu-Mureș, puțin înghesuiți, dar foarte motivați, cu un scop comun foarte bine definit”.

Efectele inovației:
Lansată la 1 martie anul acesta, Dora a avut peste 200.000 de interviuri, iar peste 24.800 de candidați s-au angajat sau sunt în proces de angajare prin intermediul „ei”, potrivit informațiilor de pe platforma Happy Recruiter.

Sursa: businessmagazin.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md