09:37:11 25.04.2024
Stiri

Un lot de 130 de mii de doze de VACCIN ANTIGRIPAL a ajuns în R. Moldova: Categoriile care vor beneficia de imunizare împotriva gripei sezoniere

Social 21.12.2018 18:18 Vizualizări1853 Autor: Ziarul National


Un lot de 130 de mii de doze de VACCIN ANTIGRIPAL a ajuns în R. Moldova: Categoriile care vor beneficia de imunizare împotriva gripei sezoniere

Un lot de 130 de mii de doze de vaccin antigripal, oferit gratuit, cu titlu de donație, de către „The Task Force for Global Health”, a fost recepționat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

„Am luat toate măsurile, astfel încât să acoperim cantitatea necesară de vaccin antigripal. Începând de astăzi, vaccinul este distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire. Este vorba de bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistentă socială, copiii din orfelinate”, a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Silvia Radu.

Campania de imunizare împotriva gripei a început în luna octombrie curent, când MSMPS a procurat și distribuit instituțiilor medico-sanitare publice 30 000 de doze de vaccinuri antigripale.

Medicii spun că vaccinarea împotriva gripei sezoniere reduce riscului apariţiei formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, vizitele la medici, precum și prevenirea complicațiilor, spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

De menționat că medicamentele antigripale (antivirale) existente în stoc în instituțiile medicale se administrează doar la indicația medicului conform protocoalelor clinice naționale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md