Sărbătorile de iarnă vin cu noi „surprize” din partea guvernării. După o ședință de urgență la Guvern, urmează una la Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După o ședință de urgență la Guvern, la care membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat un proiect de lege privind acordarea unor ajutoare materiale unice, în valoare de 600 de lei, pentru câteva categorii noi de beneficiari, și Biroul permanent al Parlamentului se va întruni azi în ședință. Asta deși, oficial, Parlamentul este în vacanță, sesiunea de toamnă fiind încheiată la data de 14 decembrie curent.

Deocamdată nu se cunoaște despre ce vor vorbi reprezentanții Biroului permanent al Parlamentului în ședință, Andrian Candu urmând să facă declarații de presă după întrunirea de la ora 15.00.

Putem admite însă că și această întrunire poate avea legătură cu decizia de dimineață a Guvernului. Asta în condițiile în care premierul Pavel Filip a anunțat că decizia de alocare a câte 600 de lei pentru circa 60 de mii de persoane, va fi pusă în practică prin angajarea răspunderii de către Guvern, „având în vedere situația în care ne aflăm, or, Parlamentul este în imposibilitatea să voteze astfel de proiecte de legi”, a declarat premierul.

Potrivit lui Pavel Filip, beneficiari ai acestor ajutoare materiale unice, în ajunul sărbătorilor de iarnă, sunt persoanele care au atins vârsta de pensionare, dar nu au stagiul complet de muncă și primesc o alocație de câteva sute de lei. „O altă categorie sunt persoanele cu dizabilități diferite și toate gradele și persoanele care primesc o alocație pentru că și-au pierdut întreținătorul”, a spus prim-ministrul citat de TV8.

Pavel Filip a cerut ca proiectul aprobat să fie publicat cât mai urgent în Monitorul de Oficial. „Cât ține de asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, există aceste proceduri și urmează să mai așteptăm câteva zile până când acest proiect de lege va intra în vigoare. Cu cât mai repede vom parcurge acest răstimp, cu atât mai repede beneficiarii își vor ridica banii”, a declarat premierul.

Este de menționat că ședința Guvernului a fost anunțată cu 20 de minute înainte de începere, iar proiectul de hotărâre aprobat de membrii Guvernului nu a fost publicat pe pagina web a instituției. Mai mult, în transmisiunea video a ședinței, secvența în care ministra Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, prezintă proiectul de lege, este întreruptă. Nu știm dacă este vorba despre o eroare tehnică, însă, deocamdată, detalii despre proiectul aprobat cunoaștem doar din declarațiile prim-ministrului din debutul ședinței.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...