/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ONG-urile de media condamnă restricționarea accesului la informație a reporterului TV8 de către reprezentanții Partidului Șor

missing
21 decembrie 2018, ora 19:55

Ofițerul de presă al partidului a invocat drept motiv al interdicției politica editorială a postului.

ONG-urile atrag atenția asupra faptului că admiterea selectivă a presei la evenimentele de interes public contravine legislației naționale și standardelor internaționale.

Totodată, semnatarii declarații spun că jurnaliștii au dreptul să participe la evenimente publice, să filmeze, să fotografieze, să obțină și să difuzeze informații. Împiedicarea intenționată a activității mass-media este pasibilă de răspundere penală, în conformitate cu articolul 180 prim al Codului Penal.

ONG-urile își reînoiesc apelurile către partidele politice și funcționarii publici să dea dovadă de mai multă deschidere față de presă și să renunțe la segregarea jurnaliștilor și cer organelor de drept să se autosesizeze pe marginea acestui caz, pentru a trage la răspundere persoanele vinovate de încălcarea drepturilor legitime ale jurnalistului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram