‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn 2019 la Moscova va fi deschisă cea mai mare fermă urbană din lume

În 2019 la Moscova va fi deschisă cea mai mare fermă urbană din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În primul trimestru al anului 2019, compania RusEco va lansa cea mai mare fermă urbană din lume, destinată cultivării tuturor tipurilor de verdețuri și pomușoare folosind tehnologii inovatoare. În prima etapă, vor fi produse aproximativ 20 de soiuri de verdețuri în cantitate de 25 de tone pe zi, scrie Agroxxi.ru.

„Astăzi am recoltat primul lot experimental de spanac, busuioc, ridiche, melisa, ruccola, diferite soiuri de salată și microverdețuri. Produsele proaspete și organice vor apărea pe rafturile magazinelor și în restaurante la începutul anului viitor”, a declarat Evghenii Antipov, președintele Consiliului de Administrație al RusEco.

Ferma urbană este situată în fosta clădire a fabricii Liggett-Dukat din sudul Moscovei, care a fost complet renovată într-o întreprindere agricolă modernă cu echipament avansat. Aceasta va crea câteva sute de locuri de muncă și va deveni o sursă bună de oxigen pe tot parcursul anului, împreună cu parcul din oraș.

„La moment, suprafața însămânțată a fermei este de 67 de mii de metri pătrați, iar capacitatea potențială de producție este de 50 de tone pe zi. Cu un astfel de volum și suprafață, suntem cea mai mare fermă urbană din lume și intenționăm să menținem acest statut”, a spus Evghenii Antipov.

Pentru comparație, suprafață fermei Oasis Biotech din Statele Unite, care a fost deschisă în vara anului 2018, este de 20 mii de metri pătrați. Un alt lider din Statele Unite – compania AeroFarms, deschisă într-o fostă fabrică de oțel lângă New York, prelucrează 6,5 mii de metri pătrați și produce până la 4 tone de produse finite.

Volumul investițiilor în crearea primei etape s-a ridicat la peste 5 miliarde de ruble. În cadrul proiectului a fost organizată o linie de credit pentru cele mai mari bănci occidentale.

„New York, Singapore și alte megalopolisuri și-au construit deja fermele urbane, care au avantaje uriașe. În primul rând, produsele sunt complet organice și sănătoase. În al doilea rând, aceste ferme asigură cea mai rapidă livrare. Seara împachetăm legumele, iar dimineața acestea se află deja pe raftul comercial sau chiar pe farfurie. Moscova este extrem de dependentă de livrările străine, iar orice import durează mai mult de o săptămână. Datorită fermei, produsul livrat este proaspăt, își păstrează vitaminele și gustul. Pentru cei care nu au crescut legume de sine stătător niciodată, gustul va fi o descoperire adevărată”.

Ferma urbană va folosi hidroponica organică pentru a crește culturi verzi. Nutriția rădăcinilor se efectuează cu apă, fără utilizarea solului. Energia solară este asigurată de lămpi speciale care permit producerea pe tot parcursul anului, fără a lua în calcul conditiile climatice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›