‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
3.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAPEL ÎNCHEIAT! Apel de granturi pentru consolidarea relațiilor dintre procesatorii de legume și...

APEL ÎNCHEIAT! Apel de granturi pentru consolidarea relațiilor dintre procesatorii de legume și producători de legume în câmp deschis

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Data lansării: 21 decembrie 2018

Data încheierii: 30 ianuarie 2019

Data atelierelor informative privind procedura de aplicare:

  • 27 decembrie 2018 (Joi), ora 11.00, la sediul Proiectului APM, situat pe adresa A. Mateevici 87, Chișinău. Vă rugăm să confirmați participarea până la data de 26 decembrie 2018 inclusiv.
  •  15 ianuarie 2019 (Marți), ora 11.00, în orașul Edineț. Locația exactă a evenimentului va fi stabilită mai târziu și va fi comunicată la momentul confirmării înregistrării. Vă rugăm să confirmați participarea până la data de 13 ianuarie 2019.

Notă: La momentul solicitării înregistrării, vă rugăm să indicați data și locația evenimentului pentru care doriți să vă înregistrați.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) lansează, sub sloganul „CREȘTEM ÎMPREUNĂ”, un apel pentru finanțare prin grant pentru susținerea companiilor/ întreprinderilor procesatoare de legume pentru a stabili și dezvolta sisteme durabile de achiziție a materiei prime agricole și anume, legume în câmp deschis, în baza unei colaborări reciproc avantajoase cu producătorii agricoli.

‹ adv ›

Propunerile de proiect pot include toate sau majoritatea următoarelor componente:

  • Achiziționarea de materii prime agricole (legume) pe baza contractelor semnate care oferă suficientă claritate atât pentru procesator cât și producător în ceea ce privește produsul contractat, specificațiile sale tehnice, volumul, perioada de aprovizionare, mecanismul de livrare, mecanismul de stabilire a prețurilor și termenii de plată (Modelul de contract FAO-IISD pentru agricultura contractuală responsabilă ar putea servi drept punct de plecare);
  • Sprijin din partea procesatorului în asigurarea materiei prime agricole (legume)/diferite materiale de producere și echipamente pentru producerea legumelor la costuri mai mici datorită economiilor de scară obținute din consolidarea comenzilor;
  •  Sprijin din partea procesatorului de a finanța necesitățile investiționale și de capital circulant ale producătorului pe baza garanției furnizate prin contractul convenit între părți (de exemplu, banca comercială a procesatorului ar fi furnizorul firesc de fonduri deoarece este interesată de buna funcționare a operațiunilor procesorului);
  •  Servicii de consultanță din partea procesatorului pentru producători în procesul de adoptare a unor practici și tehnologii de producție îmbunătățite prin furnizarea de training-uri individuale și de grup, înființarea de terenuri demonstrative și organizarea zilelor demonstrative în teren (acest sprijin ar putea fi asigurat în parteneriat cu serviciile de extensie în agricultura recent reorganizate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului).

Grupul țintă al acestui Apel de finanțare sunt companiile de procesare a legumelor, centru de colectare a legumelor din câmp, grupului de producători de legume în câmp deschis destinate procesării.

Proiectul APM anticipează acordarea în cadrul acestui Apel de finanțare a aproximativ 3 milioane de lei. Se estimează că suma acordată pentru fiecare grant va varia între 500,000 – 1,000,000 MDL.

‹ adv ›

Mai multe detalii găsiți pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›