‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTurismul rural în Ucraina poate aduce venit de până la jumătate de miliard

Turismul rural în Ucraina poate aduce venit de până la jumătate de miliard

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În Ucraina, agroturismul abia începe să se dezvolte, pe când în Statele Unite și Europa este activ deja de peste 35 de ani. În fiecare an, această direcție devine din ce în ce mai populară, fiind promovată de urbanizarea globală. Oamenii din oraș caută, din ce în ce mai mult, ocazii pentru a scăpa de zgomotul orașelor mari și de aerul poluat.

Experții UE au calculat că, un „pat” poate aduce agricultorilor un câștig echivalent cu profitul obținut de la o vacă. Acum, această direcție a turismului în Uniunea Europeană aduce industriei turismului până la 20% din venituri. În Italia, timp de 10 ani, numărul agropensiunilor a crescut de șapte ori. În Polonia, fără a achita impozit pe venit, pot fi oferite în chirie turiștilor până la cinci camere.

Pentru proprietarii de ferme, agroturismul este o oportunitate de a crea o sursă suplimentară de venit și a mări rentabilitatea fermei. În plus, este o bună publicitate ce stimulează vânzările produselor fermei. De exemplu, în Europa, această tendință aduce agricultorilor până la 70% din venituri. Însă, mulți proprietari separă turismul rural într-o afacere aparte.

Potrivit experților, Ucraina are un potențial bun în dezvoltarea turismului rural. În sate există circa 200 de mii de gospodării, care ar putea deveni obiective turistice. Acest domeniu poate aduce până la 500 de milioane de grivne venit pe an. Tinerii agricultori, doar începând activitatea mizează pe turismul rural, creând condiții pentru turiști.

„Aceasta este o caracteristică și diferență față de majoritatea altor ferme tipice ale generației mai în vârstă, care nu dispun de resurse suficiente pentru a asigura alimentarea și locuri de agrement pentru turiști. Acum, turistul este interesat de posibilitatea de a se bucura de feluri noi de mâncare, de locuri unde poate vedea lucruri extraordinare, de a afla de unde provin alimentele”, a declarat organizatorul proiectului „Tour de ferme” Miroslava Pavlyuk.

Agroturismul din Ucraina se dezvoltă în regiuni aparte sau la ferme individuale, unde proprietarii tineri și-au dat seama că această direcție este cu adevărat profitabilă și atractivă pentru consumatori.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›