22:42:18 19.04.2024
Stiri

Proiect-pilot: Elevii din raionul Strășeni vor fi alimentați în baza unui nou sistem

Social 20.12.2018 09:19 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National
Proiect-pilot: Elevii din raionul Strășeni vor fi alimentați în baza unui nou sistem


Alimentația elevilor din raionul Strășeni va fi dată pe mâna unui agent economic și, dacă acest proiect va fi unul de succes, va fi extins în toate înstituțiile de învățământ din R. Moldova.

Potrivit unei decizii de Guvern cu privire la externalizarea serviciilor de alimentație a copiilor în raionul Strășeni, blocurile alimentare, cantinele, depozitele pentru păstrarea produselor vor fi comasate la nivelul localității și vor trece în gestiunea agentului economic, de la care vor fi achiziționate serviciile de alimentație.

Agentul economic va renova și dota cu utilajul necesar spațiile de pregătire și de păstrare a bucatelor, va sigura instruirea și salarizarea personalului. În același timp, aprovizionarea clădirilor cu servicii de apă și canalizare, conectarea la rețeaua de gaze și instalarea acoperișului se pun în sarcina administrației publice locale.

Contractele cu operatorul economic vor putea fi încheiate pe un termen de până la 5 ani.

„Acest proiect va aduce pe de o parte economii, iar pe de altă parte - calitate, atunci când vorbim de alimentația copiilor în instituțiile educaționale din țară”, a afirmat la ședința Guvernului prim-ministrul Pavel Filip.

Noul model va oferi și elevilor claselor gimnaziale și liceale posibilitatea de a se alimenta la școală cu prânz cald, contra cost. În prezent, toți elevii din clasele primare sau 139 637 de copii sunt alimentați gratuit. Statul mai achită și două treimi din costul zilnic al alimentației pentru copiii din grădinițe și creșe - 149 216 copii.

Implementarea proiectului-pilot va începe în aprilie 2019. Cheltuielile vor fi acoperite din bugetul public național, din resursele Consiliului raional Strășeni și ale agentului economic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md