04:59:02 25.04.2024
Stiri

Un lider de partid îi cere Maiei Sandu să NU candideze într-o circumscripție din DIASPORA: „Să candideze aici, poate pe o circumscripție cu Plahotniuc”

Partide/Comunicate 20.12.2018 13:19 Vizualizări3137 Autor: Ziarul National
Un lider de partid îi cere Maiei Sandu să NU candideze într-o circumscripție din DIASPORA: „Să candideze aici, poate pe o circumscripție cu Plahotniuc”


Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este criticată pentru faptul că ar intenționa să candideze într-o circumscripție din diaspora și nu în R. Moldova. Liderul Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, crede că pe circumscripțiile din diaspora trebuie să candideze oameni care se află de mai mulți ani departe de R. Moldova și nu politicieni de la Chișinău.

„Am auzit că Maia Sandu are intenția să candideze pe o circumscripție din diaspora. Poate Maia Sandu, având notorietatea ei și ținând minte că 30 de mii de sirieni au atacat-o în campanie, i-a scos pe moldoveni la vot, poate speră că va trece acolo. Cei din diaspora, care trăiesc de 15-20 de ani acolo, ar trebui s-o întrebe pe Maia Sandu dacă nu are suficiente circumscripții aici. S-o întrebe de ce se bagă peste ei”, a menționat Mocanu, în cadrul emisiunii sale de pe Youtube.

De asemenea, Mocanu spune că moldovenii din diaspora ar trebui s-o întrebe de lidera PAS de ce nu candidează, de exemplu, la Bălți sau într-o circumscripție cu Plahotniuc. „Dar nu ați fi bună să candidați la Bălți, acolo unde Marchel v-a făcut observație? Să demonstrați că biserica lui Marchel e mai slabă decât ratingul dumitale. Dar nu ați vrea la Chișinău sau pe o circumscripție cu Plahotniuc? De ce vreți în diaspora? De ce să luați locul unui moldovean care este acolo?”, se întreabă sursa citată.

Mocanu a mai adăugat că speră foarte mult că Maia Sandu nu va face acest pas.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să comenteze informația potrivit căreia Maia Sandu ar urma să candideze într-o circumscripție din diaspora, membrul Biroului Politic al PAS, Sergiu Litvinenco, a răspuns: „Vom anunța potențialii candidați la momentul potrivit”.

Recent, într-o emisiune tv, Maia Sandu a declarat că în privința candidaturii sale nu a fost luată încă nicio decizie vizavi de circumscripția în care va candida.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md