16:28:19 28.03.2024
Stiri

Putin amenință Ucraina cu „un proces sângeros” după ruperea Bisericii de la Kiev de cea de la Moscova: Mesajul transmis Occidentului

Știri 20.12.2018 15:37 Vizualizări2255 Autor: Ziarul National
Putin amenință Ucraina cu „un proces sângeros” după ruperea Bisericii de la Kiev de cea de la Moscova: Mesajul transmis Occidentului Pagina de Rusia


„Ceea ce se întâmplă în Ortodoxie este de neimaginat. Un astfel de amestec al statului în afacerile Bisericii nu s-a mai văzut încă din perioada sovietică”, a declarat astăzi președintele rus Vladimir Putin în cadrul conferinței sale anuale de presă.

Liderul de la Moscova s-a declarat îngrijorat de posibilitatea unei noi împărțiri a proprietăților religioase în Ucraina, care ar putea dobândi un „caracter sângeros” din cauza intervenției statului.

„Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este că va începe cu certitudine redistribuirea proprietății. Proces deja în plină desfășurare, care poate deveni foarte dificil, dacă nu chiar sângeros”, a spus Putin.

„Să nu dea Dumnezeu să se ajungă la asta, nu aș dori. Îmi pare rău pentru cei care își apără interesele, lipsiți de apărare, neînarmați, de regulă sunt persoane în vârstă, femei”, a mai spus el, citat de Pagina de Rusia.

Putin crede că situația cu divizarea bisericii din Ucraina a fost inspirată din motive de campanie electorală și de ruperea ulterioară a relațiior dintre popoarele rus și ucrainean: „Totul se întâmplă în ajunul campaniei electorale și în vederea sporirii prăpastiei dintre popoarele rus și ucrainean. Bineînțeles este o motivatie politică și o încălcare gravă a libertăților religioase”.

„Nu le place parohia moscovită, o vor avea pe cea de Istambul”, a glumit Putin.

Potrivit președintelui rus, Biserica Ortodoxă a Ucrainei era „independentă” de Biserica Ortodoxă Rusă, dar acum noua structură schismatică va depinde de Constantinopol și „copiuțele trimise de la Washington”.

În aceeași conferință de presă, președintele rus a declarat că țările occidentale au inventat cazul otrăvirii lui Serghei și Iulia Skripal în Salisbury, pentru a ataca Rusia.

El a acuzat Occidentul de „rusofobie politizată”, considerând că, astfel, alte state vor să împiedice dezvoltarea Rusiei.

„Nu ar fi fost Skripal, ar fi inventat altceva. Aceasta este o abordare politizată a rusofobiei, este doar un motiv pentru a organiza încă un atac împotriva Rusiei. Altceva nu au putut născoci, este evident pentru mine. Singurul scop este acela de a împiedica dezvoltarea Rusiei ca posibil concurent. Asta cred că se întâmplă”, a spus Putin, citat de TASS.

Vorbind despre incidentul din Marea Neagră, Putin a reluat acuzația de provocare a autorităților ucrainene, al cărei scop era de a ridica ratingul președintelui Petro Poroșenko.

El a menționat că autoritățile de la Kiev au fost „dezamăgite” de faptul că nimeni nu a murit în această provocare.

„Armata ucraineană a fost trimisă la frontierele ruse cu speranța că vor muri”, a spus președintele rus.

Menționăm că, potrivit estimărilor site-ului Open Media, conferința de presă a lui Putin a costat bugetul federal 60 de milioane de ruble (0,78 milioane euro). Cea mai mare parte a acestei sume a fost cheltuită pentru a decora sala.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md