10:14:25 25.04.2024
Stiri

O companie din România se arată interesată de livrarea gazului natural pe piața R. Moldova: „Ne dorim să oferin consumatorilor un preț convenabil”

Economie 20.12.2018 16:00 Vizualizări1512 Autor: Ziarul National
O companie din România se arată interesată de livrarea gazului natural pe piața R. Moldova: „Ne dorim să oferin consumatorilor un preț convenabil”


Reprezentanții companiei OMV Petrom SA din România se arată interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova.

Aceștia au declarat, în cadrul unei întâlniri avute ieri cu ministrul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Chiril Gaburici, că analizează disponibilitatea și deschiderea furnizorilor locali în acest domeniu.

„Nu există o piață pe care să o putem copia, trebuie să fiți activi și competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preț convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi țării noastre posibilitatea de a avea mai multă independență energetică, de aceea suntem deschiși spre orice propunere”, a menționat ministrul Chiril Gaburici la întâlnirea cu reprezentanții companiei de peste Prut.

Gaburici a subliniat importanța identificării unor companii care vor veni la consumatori și vor instala butelia de gaz, verificând astfel și starea tehnică a acesteia.

„Acum se lucrează la un cadru legal care va permite folosirea doar a buteliilor de gaz, care au trecut verificarea tehnică, în acest sens suntem deschiși spre orice ofertă care vine din partea companiilor care au dreptul să îmbutelieze și să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic”, a precizat ministrul.

OMV Petrom SA este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md