Aurel Ignat, sportivul K1 din anturajul lui Țuțu, suspectat în cazul omorului în bătăi a unui tânăr, a fost plasat în arest la domiciliu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Luptătorul K1 Aurel Ignat din anturajul deputatului democrat Constantin Țuțu, suspectat în cazul încăierării din fața unui club de noapte din capitală, în urma căreia un bărbat a murit, a fost plasat în arest la domiciliu. Timp de șapte luni, acesta a fost ținut în Penitenciarul numărul 13. Potrivit Anticoruptie.md, schimbarea măsurii preventive a fost posibilă după ce majoritatea martorilor au declarat că nu Aurel Ignat este cel care l-a omorât în bătăi pe Sergiu Bejenari.

Martorii au declarat în instanță, sub jurământ, că Aurel Ignat a fost mai întâi lovit în cap cu o bâtă de către Sergiu Bejenari. Sportivul ar fi încercat să se apere și l-a lovit o dată pe atacator, după care a fugit după Ivan Bejenari, fratele victimei. În acest timp, au venit în ajutor sportivii Mihai Pârgaru și Eugen Deliu.

Martorii au mai spus că cel care a aplicat cele mai multe lovituri victimei este Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău.

Totodată, surse apropiate anchetei au comunicat că a fost identificat locul unde se ascunde Deliu, la o mănăstire. Avocații lui Ignat spun că vor solicita în continuare eliberarea sportivului sub control judiciar.

De cealaltă parte, Aurelia Grigoriu, avocata familiei victimei, s-a arătat indignată de decizia instanței.

Bătaia de la Discoteca „Edgo” a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șase zile din cauza loviturilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...