(foto) Pentru ce merite Jizdan l-a decorat pe Mitropolitul Vladimir cu Titlul de Onoare al MAI

MG_1552

În luna noiembrie, Mitropolitul Vladimir și Alexandru Jizdan semnase un Acord de colaborare între Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi Ministerul Afacerilor Interne. După o lună de zile, Jizdan i-a conferit Mitropolitului Vladimir un titlu de onoare.

Este vorba de Titlul de Onoare al Ministerului Afacerilor Interne. Conform Ministerului, acest titlu i-a fost conferit cu prilejul aniversării a XXVIII-a de la formarea Poliției Republicii Moldova și „în semn de recunoștință pentru activitatea prodigioasă de formare moral-spirituală și aportul la educarea tinerei generații, precum și pentru contribuția la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne.”

Deși, a trecut abia o lună din momentul în care a fost semnat Acordul de colaborare „care are drept scop promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate MAI”, Mitropolitul s-a ales deja cu un titlu onorific, pentru ce activități exacte, ne întrebăm și noi.

Și aici nu se termină decorațiunile. Cu medalii și titluri s-au ales și alți preoți. De exemplu, secretarul mitropolitan, Vadim Cheibaș a fost distins cu „Crucea pentru merit” de clasa II-a, iar, mai mulți preoți militari au primit Medalia „Pentru cooperare”.

Decorațiunile au fost însoțite de mulțumiri „pentru activitatea activitatea pastoral-misionară în rândurile angajaților MAI, profesionalism și dedicație.”

MG_1560 MG_1602 MG_1631 MG_1660 MG_1668

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente