Cazurile de abuz asupra copiilor vor putea fi anunțate la linia fierbinte. Primăria Chișinău lansează campania „Sunt important, nu mă ignora”

images_cms-image-000028368

Primăria municipiului Chișinău și Direcţia municipală pentru protecția drepturilor copilului, va lansa, pe 21 decembrie, la ora 10, campania de informare și sensibilizare pentru prevenirea și combaterea neglijării copiilor cu genericul „Sunt important, nu mă ignora!”.

Scopul acesteia este sensibilizarea persoanelor implicate în oferirea asistenței, grijii și afecțiunii pentru excluderea neglijării copiilor. În acest sens, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în colaborare cu instituțiile partenere a creat și un număr de telefon (022 242702) la care cetățenii pot apela în cazuri de abuz față de copii.

Un alt instrument al campaniei reprezintă organizarea unui flash-mob pentru a trezi sentimente de interes, senzații pentru cei prezenți și desfășurarea seminarelor cu copiii din centrele comunitare și centrele de plasament. În cadrul seminarelor copiii vor fi informați despre fenomenul neglijării, efectele neglijării asupra dezvoltării fizice și psihice a copilului.

Conform raportului privind asistența și monitorizarea copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijării, exploatării, traficului, în anul 2017, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a înregistrat și evaluat 594 sesizări privind cazuri suspecte de violență față de copii. Dintre acestea, s-au confirmat 332 cazuri de abuz asupra copiilor. Cele mai multe cazuri înregistrate sunt de neglijarea (45%), urmate de abuzul fizic (33%) și cel psihologic (21%).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente