Maia Sandu și Andrei Năstase oferă primele nume ale candidaților Blocului ACUM la alegerile din 24 februarie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Blocul ACUM urmează să vină, cel mai probabil săptămâna viitoare, cu o listă oficială a persoanelor propuse în calitate de candidați pentru cele circumscripțiile uninominale la alegerile din 24 februarie 2019. Actualmente se lucrează intens pentru verificarea acestora în cadrul Comisiei de evaluare a meritocrației. Totuși, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, Maia Sandu și Andrei Năstase au oferit primele nume ale candidaților ACUM.

Maia Sandu a menționat că printre numele din listă se vor regăsi cu siguranță: Igor Grosu, Vladimir Bolea, Liliana Nicolăescu-Onofrei, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari și Inga Grigoriu. Totodată, nu există deocamdată o decizie finală în privința listei persoanelor care vin nu din partea forțelor politice care și-au declarat susținerea pentru Blocul ACUM.

La fel, potrivit Maiei Sandu și Andrei Năstase, deocamdată nu există o decizie finală, pe ce circumscripții vor merge.

Potrivit lui Andrei Năstase, blocul ACUM a amânat momentul în care să facă publică lista pentru că a așteptat ca și alte forțe politice să ia niște decizii privind aderarea sau neaderarea la bloc. În acest sens, Maia Sandu a declarat că PLDM a transmis lista candidaților care participă în concurs, iar candidaturile acestora sunt analizate de Comisia de meritocrație. CV-ul său l-a transmis și fostul liberal Valeriu Munteanu care și-a anunțat recent susținerea pentru blocul ACUM. PL însă nu a transmis încă nicio listă.

Referindu-se la eventuala excludere a blocului ACUM din alegerile parlamentare, Maia Sandu a spus că în acest caz alegerile nu vor fi recunoscute, ceea ce ar însemna izolarea totală a Republicii Moldova față de comunitatea internațională. „Pe intern, noi, cetățenii vom decide până unde îi lăsăm să meargă, pentru că atunci când nici nu-ți permite să mergi la alegeri este foarte, foarte grav”, a adăugat Maia Sandu.

„Prin excluderea noastră ar apropia sfârșitul lor”, a spus Andrei Năstase în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...