(GALERIE FOTO) Cu 8 sticle de vin, 14 colaci și 7 căldări de agheasmă, Igor Dodon a sfințit azi clădirea Președinției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu 8 sticle de vin, 14 colaci și 7 căldări de agheasmă, un sobor din cel puțin 13 preoți, în frunte cu Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir, a sfințit azi clădirea Președinției, renovată și inaugurată recent din banii turcilor musulmani. Slujba de sfințire a avut loc solicitarea președintelui Igor Dodon, tot el inițiatorul renovării clădirii de către turci.

Ceremonia conform tuturor canoanelor bisericești creștin-ortodoxe a avut loc astăzi, de sărbătoarea „Sfântul Nicolae”, când Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir, cu numele său civil Nicolae Cantarean, își sărbătorește onomastica.

Vedeți și: Renovată din banii turcilor musulmani, Igor Dodon va sfinți Președinția conform canoanelor creștinești. „Așa e normal la moldoveni”

Potrivit unui comunicat al Președinției, Igor Dodon a subliniat faptul că edificiul nu doar este „una dintre cele mai frumoase clădiri din capitala noastră”, dar este și „un simbol al statalității noastre”. „Sper că toate generațiile viitoare vor respecta statalitatea și atributele Republicii Moldova și nu vor admite devastarea simbolurilor de stat. Moldova are viitor!”, a menționat șeful statului, conform Președinției.

Vedeți și: (VIDEO) După plecarea lui Timofti, Dodon a sfințit Președinția


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...