/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Barometrului Politic 2019: Ce partide ar ajunge în viitorul Parlament și câte mandate ar avea

missing
19 decembrie 2018, ora 19:11

Potrivit barometrului electoral publicat astăzi, în viitorul Parlament ar ajunge cinci formațiuni. Cele mai multe mandate ar reveni Partidului Socialiștilor – 48 la număr, cu unul mai mult decât săptămâna trecută. Cifrele arată că a înregistrat o creștere și blocul ACUM, care ar putea ocupa 30 de fotolii de deputați. În schimb, Partidul Democrat este în scădere. Dacă acum o săptămână, PDM ar fi luat 18 mandate, de data asta ar avea cu unul mai puțin. Situația a rămas neschimbată în cazul Partidului Șor și al Comuniștilor. Acestea ar obține cinci și, respectiv, un mandat.

Solicitați să comenteze cifrele, reprezentanții unor partide vizate au spus că nu sunt mirați de creștere, în timp ce alții au declarat că nu au încredere în sondaje.

E clar că blocul ACUM e cumva într-o tendință de creștere mai ales că mai multe personalități politice au anunțat susținerea pentru acest bloc. Suntem încrezuți că putem să luăm și mai multe mandate”, Radu Marian, membru PAS.

Nu urmăresc barometre sau așa numite sondaje sociologice pentru că nu am încredere în ei”, Inna Șupac, deputat PCRM.

În același timp, purtătorul de al PSRM-ului a spus că cifrele prezentate sunt rezultatul întâlnirilor permanente ale deputaților cu oamenii. Partidul democrat nu a comentat datele, Vitalie Gamurari menționând că este ocupat si nu poate oferi o reacție. Anterior Reprezentanții Partidului Șor au declarat că nu comentează rezultatele sondajelor. Cercetătorii companiei, responsabilă de barometru, au precizat anterior că se bazează pe propriile analize.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram