Ştiri

Sursa imaginii: stirileprotv.ro

Ştiri / Internaţional

18 Dec. 2018 / 15:05

Indivizii care i-ar fi procurat arma atacatorului din Strasbourg, reţinuţi

Doi indivizi au fost reţinuţi luni în ancheta privind atentatul de la Strasbourg, fiind suspectaţi că au jucat un rol în furnizarea armei de foc folosită de criminal, relatează AFP, citată de ştirileprotv.ro.

O a treia persoană, suspectată că a jucat un rol similar, urmează să apară luni în faţa unui judecător antiterorist la Paris în vederea inculpării. Conform unei surse apropiate dosarului, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, este suspectat că a jucat un rol în furnizarea pistolului folosit de Cherif Chekatt în atentatul din seara zilei de 11 decembrie, soldat cu cinci morţi şi unsprezece răniţi.

Alte şase persoane, reţinute marţi seară după atentat, printre ele figurând părinţii şi doi fraţi ai atacatorului, au fost puse în libertate la sfârşitul săptămânii trecute, dată fiind absenţa elementelor incriminatoare.

Marţi seară, Cherif Chekatt, un infractor recidivist în vârstă de 29 de ani, semnalat pentru radicalizare islamistă în închisoare, a pătruns în centrul istoric din Strasbourg, înarmat cu un pistol şi un cuţit şi a atacat trecători în mai multe locuri, înainte de a reuşi să fugă. După 48 de ore de căutări, el a fost ucis de poliţişti joi seară pe o stradă din cartierul Neudorf, din sudul oraşului.

 

 

 

Comentarii