05:10:55 24.04.2024
Stiri

TOPUL celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Știri 18.12.2018 08:20 Vizualizări2468 Autor: Ziarul National
TOPUL celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa


Luminițe, globuri și atmosfera de sărbătoare iau încetișor cu asalt marile orașe. Apar în vitrine, apar pe străzi și, bineînțeles, în târgurile marilor orașe europene. Spiritul sărbătorilor de iarnă este și mai mult alimentată de decorurile de Crăciun din cele mai celebre piețe de pe continent. Mai sunt două zile până va fi inaugurat un târg în Chișinău, până atunci te îndemnăm să colinzi virtual cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent.

1 Târgul de Crăciun din Bruxelles

29 noiembrie – 5 ianuarie



Peste 200 de tarabe pline de tot felul de bunătăți, de la tradiționalele băuturi, până la renumita ciocolată belgiană. Peisajul de poveste poate fi admirat aici și de la înălțime. La Târgul de Crăciun din Bruxelles turiștii pot urca în roata gigant plasată în piața centrală (Grand Place) pentru o priveliște de neuitat: 55 de metri de la sol. Pe lângă asta, nelipsiți sunt călușei, trambulinele și, bineînțeles, un patinoar.

2 Târgul de Crăciun din Viena

15 noiembrie – 26 decembrie

Deschis încă de la mijlocul lunii trecute, Târgul de Crăciun de la Viena este unul cu tradiție. Târgul din fața palatului Schonbrunn este cel mai mare, dar și cel mai impresionat din capitala Austriei. În timpul evenimentului, fațada palatului este iluminata și oferă un cadru impresionant. La târg sunt amenajate peste 50 de căsuțe unde te poți delecta cu mâncăruri tradiționale, dar și delicatese precum căpșuni trase în ciocolată, turta dulce și prăjituri.

3 Târgul de Crăciun din Strasbourg

27 noiembrie – 24 decembrie

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța și devine una dintre cele mai populare destinații turistice în perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul a fost organizat pentru prima oară în 1570, iar în prezent s-a extins considerabil. 300 de cabane de lemn sunt răspândite pe întinsul a 11 de zone tematice din centrul orașului (piața principală coincide cu Place de la Cathédral) și își întind produsele artizanale, decorațiile și bunătățurile de sezon.

4 Târgul de Crăciun din Dresda

28 noiembrie – 24 decembrie




La Dresda se desfășoară cel mai vechi Târg de Crăciun din Europa, având aproximativ 600 de ani și este și unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent. Cele peste 200 de standuri găzduiesc creațiile meșterilor populari din zonă. Aici poți găsi o mulțime de jucării confecționate manual din lemn, renumite pe plan mondial, ornamente din lemn, spărgătoare de nuci și tradiționale lumânări în formă de piramidă.

5 Târgul de Crăciun din Zgreb

26 noiembrie – 7 ianuarie



Și dacă cel la Dresda întâlnești tradiția în cea mai pură formă a sa, la Zgreb vei găsi unul dintre cele mai tinere târguri de Crăciun din Europa. Deși este organizat de mai puțin de 10 ani, evenimentul atrage prin programele tematice care au loc pe străzile și piețele din jurul centrului istoric al orașului. Amenajările și evenimentele din Parcul Zrinjevac, Piața Jelacic și străzile adiacente, transformă Zagrebul într-un tărâm al distracției atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

6 Târgul de Crăciun din Praga

26 noiembrie – 4 ianuarie


Punctul de atracție a Târgul de Crăciun din Praga reprezintă Podul Carol și centrul medieval. Comparativ cu piețele de Crăciun din orașele mari ale Europei, Piața de Crăciun din Praga se mândrește cu o atmosferă intimă, familială. Clar lucru că nici aici nu lipsesc standurile cu suveniruri sau cele cu mâncare și cu băutură. După frumusețea decorului, deseori, târgul este comparat cu cel din Viena.

Sursa: designcafeclub.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md