20:05:07 25.04.2024
Stiri

Traian Băsescu a anunțat la Chișinău că își propune UNIFICAREA partidelor unioniste din R. Moldova până la alegerile locale din 2019

Politică 17.12.2018 10:19 Vizualizări1811 Autor: Ziarul National
Traian Băsescu a anunțat la Chișinău că își propune UNIFICAREA partidelor unioniste din R. Moldova până la alegerile locale din 2019


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a întâlnit, duminică, la Chișinău cu reprezentanții a două partide unioniste din R. Moldova - ai Partidul Unităţii Naţionale (PUN) și ai Partidului Liberal Reformator (PLR).

„Împreună cu cele două partide am ajuns la câteva concluzii şi anume:

1.Până la alegerile locale trebuie realizată o unificare a partidelor unioniste în aşa fel încât să putem valorifica voturile celor 30 la sută unionişti, atât pentru alegerea consiliilor locale, cât şi pentru alegerea primarilor.
Actualmente, în R.Moldova sunt 6-7 partide unioniste, ceea ce generează o puternică fragmentare a voturilor.
2. În mod egal, Dodon şi Plahotniuc, dar şi structurile politice decizionale pe care le controlează sunt un rău pentru cetăţenii Republicii Moldova şi pentru ţară, Dodon fiind un prorus convins care doreşte să integreze ţara în Uniunea Vamală controlată de Moscova, iar Plahotniuc fiind prototipul oligarhului corupt care controlează instituţiile statului în interesul propriei puteri şi îmbogăţiri”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.



În opinia fostului președinte al României, „singura soluţie care garantează securitatea ţării, dar şi perspectiva unui trai mai bun pentru românii din stânga Prutului, este UNIREA Republicii Moldova cu România, un proces care necesită un mare efort de explicare către populaţie astfel încât, pe termen mediu, susţinătorii UNIRII cu România să devină majoritari”.

„M-am angajat că voi fi un partener al politicienilor care doresc unificarea partidelor unioniste, chiar dacă nu mai sunt cetăţean al Republicii Moldova şi în ciuda faptului că Dodon a promis că după alegeri va interzice unionismul”, a adăugat Băsescu.

Politicianul din România mai raportează că s-a întâlnit și cu premierul Pavel Filip, la solicitarea ultimului: „Subiectul discuţiei a fost legat în principal de relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. I-am împărtăşit premierului câteva elemente din propria-mi experienţă europeană dar şi punctul meu de vedere legat de motivele suspendării asistenţei financiare pentru R.Moldova de către Comisia Europeană şi anume:
1.Modificarea legii electorale şi nerespectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia cu privire la modificările ce trebuie aduse legii;
2.Invalidarea de către justiţie a mandatului de primar al Chişinăului, câştigat prin vot de Andrei Năstase.
Am discutat şi despre calitatea asistenţei tehnice pe care Republica Moldova o primeşte de la Uniunea Europeană.
În discuţie a fost abordat şi subiectul UNIRII Republicii Moldova cu România, făcând o trecere în revistă a problemelor interne inclusiv Transnistria, Găgăuzia sau Taraclia”, a mai scris Băsescu pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md