20:09:02 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu și Andrei Năstase nu au părut prea INTERESAȚI de decizia PL de a se alătura Blocului „ACUM”: „Decizii destul de ÎNTÂRZIATE”

Politică 17.12.2018 13:19 Vizualizări1902 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu și Andrei Năstase nu au părut prea INTERESAȚI de decizia PL de a se alătura Blocului „ACUM”: „Decizii destul de ÎNTÂRZIATE” captură privesc.eu


Maia Sandu și Andrei Năstase nu au părut prea interesați de decizia Partidului Liberal (PL) de a se alătura Blocului „ACUM”. Cei doi lideri ai opoziției cred că decizia liberalilor este „destul de întârziată” și că oferta rămâne aceeași – formațiunile care s-au alăturat blocului vor putea delega persoane oneste, care se bucură de încrederea cetățenilor.

Întrebat cum comentează faptul că PL și Partidul Unității Naționale au decis să sprijine Blocul „ACUM”, Andrei Năstase nici nu a pomenit denumirile celor două formațiuni politice.

Citește și: Partidul Liberal ACCEPTĂ oferta Blocului „ACUM”: Reacția lui Valeriu Munteanu

„Începând cu 20 noiembrie 2017, PPDA și PAS și-au exprimat intenția de a constitui un bloc format din cele două partide, cu deschiderea largă pentru cei mai buni exponenți ai societății civile și ai tuturor partidelor proeuropene. Ne referim la oameni integri, onești, profesioniști. Această ofertă a fost făcută publică încă acum un an. În momentul în care cineva și-a exprimat incapacitatea de a nu înțelege exact ce scrie acolo, am acceptat și niște discuții cu forțele civice și politice. Oferta noastră rămâne aceeași – două partide la baza acestui bloc, cu deschiderea largă pentru exponenții societății civile. Ne dorim oameni de calitate din întreaga societate, inclusiv de pe palierul politic”, a menționat Năstase.

La rândul său, Maia Sandu a precizat că deciziile PUN și PL de a se alătura Blocului „ACUM” au fost întârziate. „Aceste decizii au fost întârziate. Decizia PL a venit doar ieri. Acum ne informați despre o decizie a celor de la PUN. Noi nu am reușit să citim această decizie. Respectiv, de ieri și până astăzi nu s-au putut face careva lucruri. Noi optăm pentru unitate, iar această unitate ne este cerută de cetățeni, de alegători. Noi suntem deschiși pentru această unitate, cu condiția că cei care vin să facem echipă comună sunt oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, sunt oameni care au demonstrat că au verticalitate, că sunt onești și cei mai buni”, a punctat președinta PAS.

Maia Sandu a mai adăugat că, deocamdată, nu s-a discutat câți exponenți ai PLDM și PL se vor regăsi pe lista comună a Blocului „ACUM”. De asemenea, chiar dacă a salutat decizia lui Valeriu Munteanu de a sprijini blocul politic, Maia Sandu spune că și fostul liberal trebuie să treacă „mecanismul” de creare a echipei. „Cu Valeriu Munteanu este același lucru pe care l-am spus referitor și la exponenții celor două partide”, a conchis lidera PAS.

De menționat că Maia Sandu și Andrei Năstase au depus astăzi la Comisia Electorală Centrală actele de înregistrare a Blocului „ACUM”. În termen de șapte zile, autoritatea electorală trebuie să spună dacă înregistrează sau nu Blocul „ACUM”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md