14:31:39 19.04.2024
Stiri

Într-o scrisoare deschisă, un doctor explică de ce le VERIFICĂ conturile de Facebook ale pacienților care au decedat

Știri 17.12.2018 20:04 Vizualizări2039 Autor: Ziarul National
Într-o scrisoare deschisă, un doctor explică de ce le VERIFICĂ conturile de Facebook ale pacienților care au decedat sursa: google.ro


Una dintre cele mai grele provocări cu care ne confruntăm în viață este moartea unei persoane dragi. Dar, ceea ce nu știm este cât de devastator poate fi pentru un medic să dea această veste teribilă. Ei sunt primii care dau ochii cu familiile îndurerate, care suferă și totuși trebuie să rămână calme și profesioniste.

Louis M. Profeta, medic de urgență la Spitalul St. Vicent din Indianapolis, a împărtășit o poveste tristă și emoționantă despre modul în care le dă vestea părinților că fii lor nu au supraviețuit. Louis Profeta a spus că verifică întotdeauna conturile de Facebook ale pacienților săi, înainte de a da vestea tristă familiei.

„E ceea ce mă face să rămân om… Vedeți voi, mă aflu în punctul în care le voi schimba viața – mama ta, tatăl tău, asta este. Este vorba despre cele cinci minute, care nu vor mai fi la fel, ei nu vor mai fi fericiți niciodată. Acum, să fiu sincer, ești doar un corp mort, care se simte precum o geantă cu ziare umede pe care încerci cu disperare să le salvezi. Nu se vede nicio mișcare, niciun pic de viață, nimic care să îmi spună că ai avut vreodată vise sau aspirații. Mă simt dator să cunosc mai multe despre tine, înainte să le dau vestea.

Pentru că, acum… sunt supărat pe tine, pentru ceea ce ți-ai făcut și pentru ceea ce o să le faci și lor (…)

„Nu știu nimic despre tine”

Nu știu nimic despre tine. Mă simt dator față de mama ta să o fac să privească în lumea ta… Poate stăteai pe telefon în loc să fii atent la drum, poate ai consumat alcool în loc să iei un Uber. Poate că ai consumat heroină sau Xanax pentru prima oară (…) sau poate că ai mers pe bicicletă fără cască sau nu ți-ai ascultat părinții atunci când te-au avertizat să nu ieși cu cei pe care îi credeai prieteni. (…)

În scrisoarea deschisă doctorul a explicat de ce se simte dator să învețe „doar puțin” despre foștii săi pacienți (…)

Poate că acesta a fost timpul tău… Așa că am pus mâna pe permisul tău de conducere și te-am căutat pe Facebook după nume, există o șansă să avem măcar un singur prieten comun. Cunosc o grămadă de persoane… Văd că purtai același colier și aceeași pereche de cercei care acum stau pe tejghea… Văd că i-ai purtat și la concertul celor de la U2, am auzit că a fost genial! Îți văd zâmbetul, culoarea ochilor tăi care erau plini de viață, timpul petrecut la plajă, te văd cum sufli în lumânări, Crăciunul la bunica ta, îi văd pe părinții tăi în fotografii… Bun, acum știu exact cine sunt ei atunci când vor păși în această cameră.

Doctorul a descris care sunt sentimentele devastatoare cu care se confruntă ori de câte ori trebuie să dea această veste (…)

Ești foarte norocos pentru că nu vezi asta! Tatăl tău îți strigă numele non-stop, mama ta se trage de păr, îngenuncheată pe podea. Ți-am verificat pagina de Facebook înainte să le spun că ai murit deoarece mi-am amintit că vorbesc cu persoanele care te-au iubit cel mai mult. Vocea din capul meu strigă la tine: „Cum ai putut să le faci asta persoanelor care te-au iubit cel mai mult?!

Sursa: Boredpanda.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md