/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Două familii cărora le-au ars casele, vor primi bani din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru locuințe noi

17 decembrie 2018, ora 17:52

Două familii din municipiul Ungheni și raionul Strășeni, care au rămas fără case în urma unor incendii devastatoare, vor primi bani din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru locuințe noi.

Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale, organizată la Guvern.

Astfel, 50 de mii de lei vor fi alocate familiei din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni, care a rămas fără locuință, după ce, acum două luni, un incendiu devastator le-a mistuit casa. Banii vor fi utilizați pentru procurarea unei case noi pentru cei cinci membri ai familiei, printre care un copil de doi ani și un vârstnic.

Totodată, 90 de mii de lei vor fi alocate unei familii din satul Negrești, raionul Strășeni, care, la fel, în urma unui incendiu a rămas în plină iarnă fără acoperiș deasupra capului.

„Rugămintea mea este să ne mișcăm cât mai rapid. Vin sărbătorile și, oricât de greu ar fi, toți trebuie să aibă un acoperiș deasupra capului, astfel încât să fie toți împreună, acasă, de sărbători. Este important ca cetățenii noștri să simtă întotdeauna că statul are grijă de ei, indiferent de circumstanțe”, a declarat în acest context premierul Pavel Filip.

Tot din Fondul de Rezervă vor fi alocați bani pentru repatrierea corpului neînsuflețit al unui cetățean al Republicii Moldova, care a decedat în orașul Kaluga. Familia victimei va primi un ajutor de 20 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram