/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rusia desfăşoară avioane de luptă în Crimeea pe fondul tensiunilor cu Ucraina

missing
17 decembrie 2018, ora 18:52

Potrivit Ministerului Apărării, avioanele de luptă vor fi desfăşurate la baza aeriană Belbek din Crimeea, unde vor staţiona permanent.

„Avem informaţii (…) că pe linia de demarcaţie a forţelor (din estul Ucrainei) militarii ucraineni au concentrat circa 19.000 de oameni şi o cantitate importantă de armament greu, pentru care beneficiază de ajutorul instructorilor americani şi britanici”, a declarat şeful diplomaţiei ruse, citat de EFE.

În plus, a continuat Lavrov, autorităţile ruse dispun de informaţii care le fac să creadă că, „în ultimele 10 zile ale lunii decembrie, (preşedintele ucrainean Petro) Poroşenko plănuieşte o provocare la frontiera cu Rusia, la frontiera cu Crimeea”. „Va primi din partea noastră o replică pe care nu o va uita. Este ţara noastră, sunt frontierele noastre”, a avertizat Lavrov.

Moscova a anexat în 2014 Crimeea de la Ucraina, iar tensiunile dintre cele două state vecine s-au inflamat după ce Rusia a sechestrat, luna trecută, trei nave ucrainene şi pe cei 24 de membri ai echipajelor în largul peninsulei, sub acuzaţia de pătrundere ilegală în apele teritoriale ruseşti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram