Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Ştiri / Social

16 Dec. 2018 / 16:53

O parte dintre locatarii blocului de pe bulevardul Moscova, afectat de explozie, vor întâlni Revelionul acasă

O parte dintre locatarii blocului de pe bulevardul Moscova, afectat de explozie, au revenit acasă. Oamenii au făcut curăţenie şi aşteaptă Revelionul. Între timp, alţi 11 locatari rămân cazaţi la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii. Lucrările de reparaţie continuă atât pe holuri cât şi în cele zece apartamente afectate grav, relatează Mesager.

Pe Zinaida Dascăl am surprins-o în timp ce pleca după o parte dintre lucruri. Femeia a stat aproape două luni la nişte prieteni, iar săptămâna trecută a revenit în apartamentul său. Ea se bucură că nu doar  de locuinţa reparată, dar şi scara blocului este renovată.
 
„Iată acum mă duc să mai aduc bagaj. Ne-au făcut o reparaţie foarte frumoasă că de când trăim aici în acasă n-a fost reparaţie pe coridoare. S-au pus uşi şi la ascensor, la scări, uşile acestea euro, s-a făcut bine şi iată ne schimbă ascensorul acesta mare”, a declarat locatara Zinaida Dascăl.
 
Şi Polina Bârcă va sărbători Crăciunul acasă. Femeia de 82 de ani spune că îi era dor de locuinţa sa unde a trăit toată viaţa.
 
„Deja de o săptămână m-am mutat în apartament. Suntem mulţumiţi că ne-am întors acasă. Este greu să trăieşti două luni într-o locuinţă străină”, a spus locatara Polina Bârcă.
 
Alte 11 persoane rămân cazate la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii. Lucrările de reparaţie continuă în cele 10 apartamente grav avariate. Pentru reabilitarea blocului, municipalitatea a alocat zece milioane de lei.
 
În octombrie, clădirea a fost zguduită de o explozie, în urma căreia, cinci oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi un copil de patru ani. Procurorii mun. Chişinău au anunţat că deflagraţia ar fi fost provocată de o scurgere de gaze, după ce un locatar ar fi uitat robinetul de la aragaz deschis.

Comentarii