Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Ştiri / Economic

15 Dec. 2018 / 14:55

BNS: În noiembrie inflaţia anuală a constituit 1%

Biroul Naţional de Statistică informează, că în luna noiembrie 2018 inflaţia anuală a constituit 1%. Creşterea preţurilor medii de consum a fost determinată de creşterea preţurilor la produsele alimentare, de majorarea preţurilor la mărfurile nealimentare şi de majorarea tarifelor pentru prestarea serviciilor populaţiei au fost înregistrate unele creşteri de preţuri la struguri, fructe, ouă de găină, legume proaspete, cartofi, produse lactate, crupe, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Totodată, au scăzut preţurile la următoarele produse alimentare: citrice, nuci, fructe uscate, boboase, zahăr tos, morcovi, sfeclă roşie, carne de oi, peşte proaspăt şi congelat, ciuperci.
 
Dacă ne referim la mărfurile nealimentare, menţionăm, că în perioada de referinţă preţurile la majoritatea mărfurilor au rămas la nivelul lunii precedente.

Pentru serviciile prestate populaţiei în luna noiembrie a fost înregistrată majorare la serviciile de turism peste hotarele ţării, serviciile transportului feroviar de pasageri, tarifele medii lunare pentru întreţinerea copiilor în creşe şi grădiniţe, serviciile rituale si cele pentru igiena personală.

În acelaşi timp, au fost înregistrate reduceri de preţuri la serviciile transportului aerian de pasageri, închirierea apartamentelor si serviciile hoteliere.

Comentarii