REȚETĂ // Prăjitura „Revelionica”. Am s-o fac în seara de Revelion!
Ingrediente necesare pentru aluat:
150 grame unt
100 grame zahăr
1 lingură cacao
1/2 pachet praf de copt
250 grame făină
1-2 linguri smântână
Mod de preparare:
Untul împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul și cacao se omogenizează bine până când se obține un aluat cremos pe care îl împărțim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.
Crema de cocos
6 albușuri
10 linguri zahăr
200 grame nuca de cocos
Albușurile se bat spumă cu zahărul și se adaugă nuca de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie și se acoperă cu cea de a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.
Crema de vanilie:
6 gălbenușuri
200 grame zahăr
3 linguri făină
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 grame unt
1 esență vanilie
Toate ingredientele menționate mai sus, mai puțin untul și vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroașă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă puțin câte puțin și esența de vanilie.
La final, se glazurează cu ciocolată și se pune la frigider.
Poftă bună!
Sursa: gandbunmedia.ro
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”
Pe cine afectează praful SAHARIAN care a acoperit noapte trecută R. Moldova. Avertismentul medicilor