Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.12.2018

Parlamentul a aprobat o serie de numiri în funcție și demisii

Parlamentul a aprobat o serie de numiri în funcție și demisii

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschii a fost desemnată de Parlament judecătoare la Curtea Constituțională. Judecătorii Raisa Apolschii, Artur Reșetnicov, desemnat de Guvern și Corneliu Gurin, desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii au depus jurământul în Parlament în prezența Președintelui Curții Constituționale și a reprezentantului Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot în ședința de astăzi, Parlamentul a aprobat numirea în funcție a Vicepreședintelui Curții de Conturi, Viorel Chetraru și a Directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov. Ambii oficiali au fost selectați în urma concursurilor organizate de cele două instituții.

De asemenea, Legislativul a aprobat încetarea mandatelor de directori ai Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică ale lui Tudor Copaci, Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu, din data de 1 martie 2019, în baza cererilor de demisie depuse. Comisia economie, buget și finanțe urmează să anunțe organizarea unui concurs public pentru selectarea candidaților.

Tot astăzi, Parlamentul a aprobat demisia deputatului Marcel Răducan, numit de curând Președintele plenului Consiliului Concurenței, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus