11:12:23 29.03.2024
Stiri

Valeriu Munteanu comentează acuzațiile lui Dorin Chirtoacă vizavi de interzicerea lui Filat la funcția de premier: „Sesizarea a fost scrisă de mine, dar a fost coordonată”

Politică 14.12.2018 09:28 Vizualizări1920 Autor: Ziarul National
Valeriu Munteanu comentează acuzațiile lui Dorin  Chirtoacă vizavi de interzicerea lui Filat la funcția de premier: „Sesizarea a fost scrisă de mine, dar a fost coordonată” În profunzime


Fostul vicepreședinte al Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, recunoaște faptul că el a scris acea sesizare la Curtea Constituțională în baza căreia magistrații au decis, în 2013, că Vlad Filat nu mai are voie să ocupe funcția de premier „pentru suspiciuni de corupție”, dar a adăugat că aceasta a fost coordonată cu colegii din partid, inclusiv cu Mihai Ghimpu.

Ieri, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, scria într-o postare pe Facebook, prezentând și documente, că fostul său coleg de partid, Valeriu Munteanu, a depus pe ultima sută de metri o completare la prima sesizare a PL care reclama faptul că un premier demis nu poate deține și interimatul funcției de prim-ministru, dar ultimul demers al lui Munteanu „s-a transformat „miraculos” în hotărâre împotriva unei persoane concrete”.

Chirtoacă sugera că Munteanu ar fi acționat în interesele lui Vlad Plahotniuc, rivalul politic al lui Vlad Filat.

Prezent ieri-seară la emisiunea „În Profunzime” a Lorenei Bogza, Valeriu Munteanu a declarat că acea completare a fost, de fapt, „ideea lui Mihai Ghimpu”.

„Sesizarea la CC pentru demiterea lui Filat a fost ideea lui Ghimpu. E scrisă de mine, dar este coordonată cu toată lumea. Este cosmică chestia în care eu am scris-o fără să știe Ghimpu și colegii. Eu am scris-o și am susținut-o în fața Curtii ca și pe celelalte. Voi pe Ghimpu îl cunoașteți sau vă faceți că nu îl cunoașteți. Nu putea să se întâmple în gospodărie la Ghimpu niciodată chestii din astea. Munteanu să se ducă să coordoneze ceva fără știrea lui, acestea sunt poveștile lui Ion Creangă”, a declarat Munteanu.

Mihai Ghimpu a intervenit printr-un mesaj transmis Lorenei Bogza în care spunea că Valeriu Munteanu a fost cel care a venit la el și i-a arătat completarea respectivă deja scrisă și liderul de atunci al PL a fost de acord cu aceasta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md